Když se tuk usídlí na břiše, je těžké se ho zbavit. Zásadní je vyvarovat se zbytečných chyb

Máte pocit, že se vám veškeré tukové zásoby hromadí jen na břiše? Pokud cvičíte, ale kila v této oblasti stále neubývají, může být na vině hned několik chyb, které děláte ve svém životním stylu. Zaměřte se na ně a objevte viníka, který vám nedovolí zhubnout. Uvidíte, že potom už bude cesta za vysněnou postavou snadná.

Hubněte pomalu a jistě

Diety, které jsou zaměřeny na krátký časový úsek a výrazněji vás omezují ve stravě, jsou sice krátkodobě účinné, ale po čase se tuk vrátí a zaútočí mnohem hůř, než kdy dříve.

Vlivem těchto krutých diet se může tuk usazovat právě v oblasti břicha. Tělo je při přísné dietě v šoku a bude se snažit uchovat každý tuk k tomu, aby předešlo dalšímu hladovění. Kvůli tomu pak může být složitější se nadměrných kil zbavit.  Raději proto místo krátkodobých diet zkuste zdravější jídelníček, který bude dlouhodobě udržitelný a bez hladu.

Foto: Shutterstock

Zapomeňte na průmyslově zpracované potraviny

Cukr, mouka, plnidla, barviva a konzervační látky. Při pohledu na pečenou koblihu nebo slaný rohlík se slaninou to není vidět, ale v těchto dobrotách se skrývá více cukru, než si myslíte. Raději se těmto potravinám vyhněte obloukem a zaměřte se na oddělení s ovocem a zeleninou. Bez těchto látek půjdou kila z břicha strmě dolů. Stejná pravidla platí také pro pití některých nápojů. Ať už jde o pivo, slazené limonády nebo sladkou kávu, vždy raději zvolte vodu.

Zaměřte se na zdraví své psychické stránky

Když se tělo cítí vyčerpaně, mnohem lépe ukládá tukové zásoby. Proto byste se měli snažit dosáhnout duševní pohody. Začněte běhat, meditovat, dýchat zhluboka a věnovat se často svým koníčkům a oblíbeným aktivitám. Jen tak zůstanete v psychické pohodě a tělo se nebude připravovat na „těžké časy“. Zaměřte se na potraviny, které vám energii poskytnou dlouhodobě a vy nebudete po každé cukrovince zbytečně ztrácet energii.

Foto: Shutterstock, zdroj: Mayo Clinic

Autor: Tereza Hotovcová

Zdravý životní styl a objevování nových receptů je něco, co ji vždy naplňovalo, a proto se zde s vámi dělí o své poznatky.