Když sníte moc cukru, proveďte účinnou očistu. Dokonale vyplaví cukr z těla ven

Odborníci neustále upozorňují, že lidé konzumují výrazně více cukru, než by bylo zdrávo. Jedním dechem dodávají, že cukr, hlavně pak ve větším množství, škodí organismu. V některých případech se mění doslova v jed. Naštěstí si ale můžeme pomoci. Pokud tak zkonzumujete příliš mnoho sladkých potravin, zkuste provést očistu těla.

Cukry je třeba neutralizovat

Klíčem je dát si takové potraviny, které jsou bohaté na výživné látky a jež dokáží napravit škody, které cukr napáchá. Pravdou totiž je, že rafinovaný cukr likviduje střevní bakterie, jež jsou důležité pro tvorbu vitaminů B.

Podle profesorky výživy Jennifer Weddigové to můžete zachránit tím, že si dáte lžíci arašídového másla nebo hrstku ořechů. Díky tomu získáte zdravý tuk a bílkoviny. “Případně si dopřejte humus se zeleninou, jež vám dodají vlákninu, která zpomaluje vstřebávání jednoduchých cukrů.

Je možné, že poté, co si dáte příliš mnoho sladkých potravin, se budete cítit velmi unavení, což je pravý opak toho, co byste od přísunu rychlé energie čekali. Tělo si s ní ale zjevně nedokázalo poradit.

V takový moment pomůže pohyb. Není třeba hned vymýšlet něco náročného a složitého. Podle studie publikované v časopise Diabetes Care bohatě stačí procházka nebo chůze do schodů. Starší lidé, kteří si dopřáli 15minutovou procházku po každém jídlem, vykázali nižší hladinu cukru v krvi.

Foto: Shutterstock

Čaj s citronem a kvalitní snídaně

Pomůže rovněž zelený čaj s citronem. Jde o diuretika, které způsobí, že budete potřebovat častěji na malou. Díky tomu bude práce ledvin rychlejší a ty tak cukr z těla vyplaví dříve. Nezapomínejte ale pít ani obyčejnou vodu.

Není nic výjimečného, když člověk sní příliš mnoho cukru. Důležité je v tom nepokračovat. Na další den si naplánujte kvalitní výživnou a zdravou snídani, která bude obsahuje množství bílkovin, trochu tuků, ale jen velmi málo sacharidů. Může jít třeba o omeletu se zeleninou a celozrnným toustem, který doplníte plátky avokáda. Pakliže jste zvyklí sladit kávu, měli byste si to odpustit, a to nadobro. Jde totiž o významný zdroj zbytečných a škodlivých cukrů.

Foto: Shutterstock, zdroje: Cooking Light, The Healthy

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Iris
Iris
1 rok

Dokonalá očista – vyzvracejte se zavčas z podoby!