Náhle skončila nejlepší restaurace v Česku. Pomáhal jí i Pohlreich, ale je po všem

Mnozí tuto restauraci považovali za vůbec nejlepší v České republice. A to především kvůli její autentičnosti, kvalitě jídla, profesionalitě obsluhy a dalším kvalitám. O tom svědčí hodnocení na všech možných platformách nebo ocenění, které podnik získal. Příběh restaurace U Štěpána je v tuzemsku skutečně jedinečný. O to větší překvapení přichází nyní, když majitelé oznámili, že v podstatě končí.

Období obrovské slávy

Široká veřejnost Hospůdku u Štěpána zaregistrovala poté, co se objevila v první řadě tehdy nesmírně oblíbeného pořadu Ano, Šéfe!, který proslavil Zdeněk Pohlreich. Zatímco v jiných dílech jsme mohli sledovat zoufalost české gastronomie, v tomto případě tomu bylo úplně jinak. Diváci najednou sledovali poctivé a skromné majitele, kteří se snaží hostům dát to nejlepší, a to ještě za příliš nízkou cenu.

Šéf si tehdy pochopitelně všiml i několika nedostatků, ale moc jich nebylo. Když viděl nadšení dvojice manželů a jejich přístup k práci, neváhal jim pomoci celou řadou rad. I díky nim se potom z podniku stala hvězda na gastronomické mapě České republiky. Majitelé si totiž rady vzali k srdci a mediální pozornost dokázali zužitkovat.

Restauraci velmi úspěšně provozovali celých 14 let, přičemž v těch posledních už bylo velmi těžké získat zde místo, aniž byste si ho rezervovali několik týdnů dopředu. Něco takového je jinde prakticky nevídané. Každý den podnik navštívily desítky až stovky hostů.

Foto: Shutterstock

Finančně nic moc

I proto bylo velkým překvapením, když majitelé před časem uvedli, že hospodaření jejich restaurace končí v podstatě na nule. Mnozí tomu nechtěli věřit, protože tu stále převažuje pohled, že navštěvovaná hospoda je doslova zlatým dolem.

Teď přitom majitelé oznámili, že s provozem restaurace končí a září je jejich posledním měsícem. Tedy přinejmenším na čas. Kromě nejrůznějších provozních a ekonomických problémů se k tomu přidaly i zdravotní trable tváře podniku, kterým je Štěpán Ruda.

Existuje snad určitá naděje, že by se provoz restaurace někdy v budoucnu obnovil, ale vše je značně nejisté.

Foto: Shutterstock

Autor: Petr Vavrenka

Redaktor magazínu AAzdravi.cz. Vystudoval VŠE a publikační činnosti se věnuje od roku 2005 v médiích jako MF DNES, ČT24 nebo Koktejl.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Pavel
Pavel
1 rok

Budování polistopadové diktatury přináší obrovský tlak i na restauratéry. Slavné hospodské tradice jsou ničeny, hlavním milníkem cesty ke konci starých dobrých hospod s levným pivem a jedinečnou atmosférou se stal šílený zákaz kouření v hospodách. Zakázat kouření v hospodách si nedovolili ani nacisté či komunisté. Doby, kdy u nás ve městě byly všechny hospody každý den obsazeny do posledního místečka a lidem bylo příjemně v hospodě, jsou pryč.

Richard
Richard
1 rok

Velká velká škoda.mrzi mě to.jsem ze Strážného . nedaleko od nich .byl jsem u nic spokojen a nadšen.

mrbignos
mrbignos
1 rok

Vela restauracii konci vsade. A uz z toho Pohlreicha nerobte hviezdu. Je to len sedlak co vie trochu varit. Mam v okoli niekolko kucharov co ho schovaju do vrecka.

David
David
1 rok

No ona to zase taková sláva nebyla, myslím že jsou lepší restaurace,ale každému chutná asi něco jiného