Naučte se ohřívat knedlíky v mikrovlnce. Ušetří to hodně času

Když hledáte pravou českou přílohu, většina z nás sáhne po té samé. Tou nejtypičtější jsou knedlíky, ať již houskové nebo bramborové. Vychutnat si je můžete s různými omáčkami, pečeným masem a zelím nebo s vajíčkem. Jak je ale nejlépe ohřát, abyste nemuseli vařit pokaždé nové?

Největší úskalí

Houskový knedlík je z největší části tvořen moukou a vajíčkem, kvůli tomu může být jeho ohřívání velkým oříškem. Při jeho ohřevu vám může vzniknout slizká hmota, která na talíři nevypadá dobře a vám ani hostům nebude chutnat. Opakem je jeho naprosté vysušení, které způsobí, že se knedlík začne rozpadat.

Knedlík v páře

Tento nejčastější způsob ohřívání uchová v knedlíku chuť i vláhu. Je ideální na pařáčku. Na dno kastrůlku nalijete asi centimetr vody a vložíte pařáček. Nakrájíte knedlíky na šířku jednoho centimetru. Plátky by se vzájemně neměly dotýkat. Ohřívejte maximálně 5 minut, abyste předešli „osliznutí“ jednotlivých plátků. V paře připravíte i výborný bramborový knedlík. Nemáte-li k dispozici pařáček, výborně poslouží i sítko nebo cedník.

Foto: Shutterstock

Účinná mikrovlnná trouba

Jedním z oblíbených způsobů je také příprava v mikrovlnné troubě. Často je ale používána špatně. Jídlo je potom vysušené a velice rychle tuhne. Rozhodnete-li se pro tuto variantu, vyzkoušejte malý trik. Namočte mikrotenový sáček, nechte okapat a vložte do něj celý knedlík. Ještě ho nekrájejte. Zavažte na uzlík a vložte na minutu a půl do mikrovlnné trouby. Jakmile bude hotovo, opatrně roztrhněte nebo rozstřihněte sáček. Vzniklá pára bude uzavřená uvnitř, vyhněte se opaření. Teprve poté knedlík naporcujte.

Mikrovlny i na zmražené

Ukládáte si ovocné knedlíky do mrazničky? Miluje je skoro každé dítě a velmi často vám poslouží, když už na zahradě nenajdete žádné čerstvé ovoce. I pro jejich ohřátí využijte mikrovlnku. Knedlíky nemusíte rozmrazovat, vložte je do mikrotenového sáčku. Jako u houskových knedlíků hoje zavažte a ohřívejte minimálně 5 minut, aby se knedlíky dostatečně prohřály.

Foto: Shutterstock

Autor: Hedvika Hampejsová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tein
Tein
1 rok

První část je pro totální bezmozky a druhá je pro totální bezmozky jež navíc chtějí co nejrychleji získat rakovinu. A to má tento web v názvu slovo zdraví….

Ivona
Ivona
1 rok

No, to jsou mi novinky, ach jo?😏

Iris
Iris
1 rok
Reply to  Ivona

Seru jim na mikrovlnku – nejlépe knedlík ohřeju v kastrolu s vložkou…