Něco tak hnusného jsem nejedl. Čech prohlásil poté, co si objednal legendární české jídlo

Pohled do dnešních jídelníčků restaurací mnoha lidem přivede na mysl chmury. Ceny jsou už úplně jiné, než na co jsme byli zvyklí ještě před pár lety. Meníčka za stovku jsou minulostí a už se nikdy nevrátí. Restauratéři se dnes i v malých českých městech tváří, jako by podnik provozovali v centru Paříže. Bohužel, kvalita tomu často neodpovídá. Ta zůstává stejná, ne-li horší než v minulosti.

Cena brala dech

Vypovídají o tom dopisy, které dostáváme od čtenářů. Ti se snaží upozornit na nekalosti, jež se jim v jejich každodenních životech přihodí. Pan Milan B. nám teď popsal svou anabázi, kdy si v restauraci objednal smažený sýr, tedy typickou tuzemskou pochoutku, která nesmí chybět v jídelníčku žádné restaurace zaměřené na širokou klientelu.

Pryč jsou ale doby, kdy stál smažák standardně 70 korun a za dvacku jste k němu dostali brambory a za desetikorunu potom majonézu. “Docela mě překvapilo, že za smažený sýr chtěli 260 korun, ale měl jsem na něj chuť a myslel jsem si, že za ty peníze dostanu něco extra,” popsal Milan začátek své zkušenosti s jednou brněnskou restaurací.

Foto: Shutterstock

Jídlo nešlo vrátit

Co mi ale přistálo na stole, to jsem moc nepobral. Malý osmažený kousek toho nejlevnějšího sýra bez chuti a gumové konzistence. K tomu mi dali údajně domácí hranolky, které ale byly zjevně dělány na žluklém oleji,” líčí Milan nepříjemnou zkušenost.

Jídlo mu opravdu nepřipadalo v pořádku, a tak to oznámil obsluze. Ostatně, mnohokrát od restauratérů slyšel, že si má stěžovat na místě a že s tím vždy lze něco udělat. “Servírka sice jídlo odnesla do kuchyně, ale za minutu se vrátila s tím, že podle kuchaře je všechno v pořádku a že na reklamaci nemám nárok,” říká Milan. Ten tak snědl alespoň půl porce, ale to už mu začínalo být těžko, tak raději nepokračoval.

Spolu s pitím zaplatil útratu přes tři sta korun. Servírka měla prý ještě nějaké řeči, že nedostala dýško. Že prý nemůže za to, když kuchař nemá zrovna svůj den.

Foto: Shutterstock

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Pavel
Pavel
1 rok

Proč to vůbec jedl?

Petr
Petr
1 rok

Je třeba si uvědomit, že restaurace není majetkem ani pronájmem zaměstnanců. Zaměstnanci si chodí pro obživu a vcelku je práce nebaví.Není se čemu divit, protože si za své peníze vydělané ve 14 hodinových směnách koupí celkem ho..o
Možná si ani nemohou dovolir vyhodit 300 za hnus, který jim nechurná. Obecně ….nezaplatil bych to ale také dál více nekonzumoval.!!!!

Pragmatik
Pragmatik
1 rok

Co to bylo za restauraci? Pokud jste nebyl spokojen neměl jste to zaplatit ale stěžovat si u provozního.. Toto za ty peníze to je mazec..

Stanislav
Stanislav
1 rok
Reply to  Pragmatik

No já bych jenom vstal od stolu a odešel bych …..