Nejlepší míchaná vejce. Je třeba přidat surovinu, na kterou každý zapomíná

Míchaná vejce patří mezi oblíbené víkendové snídaně. Dají se využít i jako rychlý pokrm k zahnání hladu během dne. Víte ale, co do nich přidat, aby získala dokonale krémovou chuť? Vyzkoušejte majonézu!

Majonéza zjemní a zvýrazní chuť

Míchaná vajíčka každý připravuje podle své chuti. Někdo je má rád jemnější, polotekutá, a někdo na druhou stranu upřednostňuje hutná, tužší vejce. V případě obou variant ale majonéza do pokrmu skvěle zapadne a zvýrazní chuť vajíček.

Přidejte jednu lžičku do vajíček

Vyzkoušejte to. Připravte si míchaná vejce tak, jste zvyklí, ale přimíchejte do nich 1 lžíci majonézy. Pokud se vám ji nepodaří dokonale rozmíchat, není to na škodu. Vejce se zlehka obalí majonézou a vynikne její chuť. Celkově pokrm zjemní a vytvoří hebkou konzistenci.

Foto: Shutterstock

Jak si připravit skvělá míchaná vejce

Myslete především na to, abyste měli adekvátně velkou pánev s ohledem na množství vajíček, která budete připravovat. Pokud bude příliš velká, budou se připalovat, a na malé je dostatečně neprohřejete. Co budete potřebovat?

Ingredience:

  • 2 – 3 vejce dle chuti
  • 1 lžička majonézy
  • lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • pepř
  • podle chuti slaninu nebo šunku, strouhaný sýr nebo bylinky

Připravte si pánev s nepřilnavým povrchem. Rozehřejte na ní máslo. Mezitím rozklepněte do misky vejce a prošlehejte vidličkou, aby byla nadýchaná. Pokud používáte slaninu nebo šunku, v této chvíli je na pánvi osmahněte. Pokud ne, přidejte rovnou vejce. Smažte je pomalu za nízké teploty, pomalu promíchávejte, aby se vám nepřipalovala. Ve chvíli, kdy začnou tuhnout, přidejte lžičku majonézy a odstavte z plotny, aby vajíčka pozvolna došla. Vmíchejte ji do vajíček a až budou mít vámi preferovanou konzistenci, nandejte je na talíř. Dochuťte podle vašich zvyklostí – můžete přidat sýr, pesto, pepř nebo bylinky. Majonéza dodá vaší oblíbené snídani nový rozměr a vychutnáte si ji zase zcela jinak.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
6 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Renda
Renda
1 rok

Zkusil jsem to. Je to opravdu dobrý.
Ostatně míchaná vejce mám rád na různé způsoby. Už jsme jich dělaly mnoho a říkáme tomu, vejce pokaždé jinak. Stojí za to, to vyzkoušet. Chutím se meze nekladou a jíst pořád jen to samé?

Iris
Iris
1 rok

Majonéza patří do vajíčkového salátu nebo do vajíčkové pomazánky – ve vaječině nemá co dělat. Vaječinu lze udělat hladkou i bez toho – jenže se to musí umět – což tito patlalové neumí.

Karel
Karel
1 rok
Reply to  Iris

V životě jsi to nevyzkoušela a budeš tady blbě akorát kecat. Víš třeba náhodou o tom že majonéza se skládá ze žloutků a oleje? Jinými slovy proč by tam teda klidně nemohla být když stejně do smaženice dáváš vejce i olej. Tak tady blbě nekecej a než příště budeš dělat moudra tak to raději aspoň zkus. Páček

Iris
Iris
1 rok
Reply to  Karel

Trhni si nohou, domácí majonézu dělám už léta, takže kupodivu vím, z čeho se skládá.
Když neumíš udělat hladkou vaječinu bez majonézy, neumíš vařit.
Vaječinu nedělám jen na oleji – je i sádlo a máslo – vyzkoušej to někdy, ty šéfkuchaři.

Suchanek
Suchanek
1 rok
Reply to  Iris

Taky ji dělám na sádle s

Milan
Milan
1 rok
Reply to  Iris

Míchaná vajcia sú len vajcia,tuk a soľ.Ostatné je už len niečo navyše.