Ohnivý mošt, díky kterému snadno zhubnete. Nakopne totiž spalování a také imunitu

Občas potřebujeme nakopnout imunitu nebo trochu podpořit fungování metabolismu. Pro tyto účely se skvěle hodí takzvaný ohnivý mošt, který v sobě koncentruje ty nejsilnější kalibry z oblasti přírodní medicíny. Med, zázvor, česnek, křen, jablečný ocet a další suroviny jsou přece odjakživa tím, čím se léčíme v domácích podmínkách. A co teprve, když to všechno smícháme dohromady!

Domácí léky na nachlazení a rýmičku

Jakmile pocítíme, že na nás něco leze, obvykle okamžitě saháme po osvědčených pomocnících: čaji s medem, zázvoru s citrónem nebo třeba medové cibuli. Při menších zdravotních problémech tyhle suroviny skutečně zabírají – pomohou tělu zmobilizovat imunitu a donutí ho se s počínající nemocí rychle vypořádat.

Lidová moudrost potom přišla s nápadem, jak sílu všech těchhle přírodních léků znásobit: zkombinovat je dohromady. Základem ohnivého moštu je nepasterizovaný jablečný ocet, který má antibakteriální účinky. Následně je doplněn celou řadou přírodních produktů, které pomáhají posílit imunitu, porazit nachlazení, ulevit od chřipkových příznaků nebo třeba zrychlit trávení. Nakopne také spalování, takže budete snáze hubnout.

Připravíme-li si ohnivý mošt doma, je při pravidelné konzumaci důležité myslet na to, abychom nepřekračovali doporučenou denní porci – 2 lžíce denně. Přece jen jen to opravdová síla!

Foto: Shutterstock

Na přípravu ohnivého moštu budeme potřebovat:jablečný ocet

  • zázvor
  • křen
  • cibuli
  • med
  • kajenský pepř
  • česnek

Jak na ohnivý mošt

Recepty, jak připravit ohnivý mošt se liší, takže si můžete vybrat variantu, která vám bude vyhovovat.

První možnost radí zázvor, křen, cibuli a česnek (všechny suroviny volíme čerstvé) nakrájet na menší kousky a poté spolu se zbylými ingrediencemi rozmixovat. A to je vše! Recept na posílení imunity je, jak vidíme rychlý a snadný! Ohnivý mošt bychom měli spotřebovat do jednoho měsíce.

Další varianta receptu potom přichází z možností navrstvit všechny ingredience do zavařovací sklenice, zalít jablečným octem a nechat zhruba tři týdny louhovat.

I suroviny se dají obměňovat: objevuje se například rada přidávat do moštu i chilli papričku, citron nebo skořici.

Foto: Shutterstock, zdroj: Medicalnewstoday

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments