Ženy po padesátce musí začít jíst tyto potraviny. Jinak jejich pleť velmi rychle zestárne

Strava hraje velmi důležitou roli v každém věku. Čím je člověk starší, tím je důležitější správně jíst. Správný životní styl je velmi důležitý, a ačkoliv nás před stárnutím nezachrání, pomůže tělu zachovat si vitalitu a dobrou náladu. Potraviny plné antioxidantů mohou být tou správnou volbou.

Proč jsou antioxidanty důležité?

Vitamíny, minerály a flavonoidy. Tyto cenné látky potřebuje každé tělo, umí ho ochránit před volnými radikály. Volné radikály stojí za poškozením buněk, předčasným stárnutím pleti a bohužel v důsledku i za civilizačními nemocemi. Zdravý jídelníček je jedna z věcí, které můžete ovlivnit.

Borůvky

Obsahují vitamín C, jsou bohatým zdrojem antioxidantů a flavonoidů. Umí zpomalit stárnutí pleti a podpořit činnost mozků. Mají pozitivní vliv na hladinu cukru v krvi a zlepšují krevní oběh. Není na škodu je zařadit do jídelníčku!

Avokádo

Tato potravina je často skloňována v souvislosti se zdravými tuky. Je zázrakem pro pleť. Pozor byste si na něj měli dávat v případě, že si hlídáte linii, protože obsahuje opravdu vysoké množství tuku. Nicméně pokud se rozhodujete mezi majonézou a avokádem, volba je jasná. Vitamíny B, C, kyselinu listová lutein a beta-karoten v něm najdete ve zvýšené míře.

Foto: Shutterstock

Červená řepa

Velmi zdravá záležitost je červená řepa. Ne každý ji má rád, ale existují důvody, proč ji zařadit do menu. Obsahuje křemík, který má mnoho pozitivních účinků – zajistí nám pevné kosti a vazivové tkáně, mladý vzhled pokožky, pevné vlasy a nehty. Společně s kyselinou listovou výrazně zpomaluje stárnutí. Kromě křemíků se v červené řepě nachází ale řada dalších vitamínů a minerálů, hořčík, železo, vápník, draslík, vitamín E a C, betakaroten a mnoho dalších. Prospívá celému tělu.

Olivový olej

Olivový olej se také řadí ke zdraví prospěšným potravinám. Obsahuje omega-3 nenasycené kyseliny, které mají protizánětlivý účinek. Vitamíny A, D, E a K, karoten a chlorofyl – vše dohromady je elixírem zdraví, který příznivě ovlivňuje metabolismus a podporuje vstřebávání živin. Potravin, které jsou plné antioxidantů, je ale mnohem více. Omaga-3 najdete například i v mořských rybách, které navíc obsahují i jód.

Foto: Shutterstock, zdroj: SioBeauty

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Iris
Iris
1 rok

Borůvky mám moc ráda, červenou řepu jím v zimě a olivový olej používám často a nejen do jídla, ale i na pleť.
Avokádo nemám ráda, takže ho nejím.
Vrásek mám minimum – takže asi jím ty správné věci – maso, mléko, česnek 😀