Překyselení je hrozbou pro zdraví celého těla. Jak mu zabránit přírodním způsobem

Připadá vám, že jste stále unavení, postrádáte energii a cítíte těžkost nebo vyčerpanost? Na vině může být překyselení organismu, které v dlouhodobém měřítku vede k mnoha civilizačním chorobám, jako je cukrovka, selhání ledvin nebo dokonce rakovina.

Jak dojde k překyselení

Kyselost v těle vzniká z mnoha různých příčin. Hlavním viníkem je nesprávný jídelníček. Sladké nápoje, bílé pečivo, mouka, cukr a průmyslově zpracované potraviny v žaludku vyvolávají kyselost, která pak působí na celý organismus.

Vlivem toho je zpomalený lymfatický systém, na tele se začínají objevovat první nepříjemnosti a pacient začíná být unavený a vyčerpaný.

Udržujte správné Ph

Ke snížení kyselosti v organismu jsou ideální zásadité potraviny. Paradoxně nejzásaditějším pomocníkem je například citrón, jehož chuť bychom řadili spíše do kyselých potravin, i když tomu tak není.

Lžička mladého ječmene, rozmíchaná ráno ve vlažné vodě nastartuje váš organismus a nedovolí vaší snídani, aby v žaludku vytvořila kyselé prostředí.

Ovoce i zelenina

Svůj jídelníček obohaťte hlavně o zeleninu a ovoce. Vynikajícím zásadotvornou ingrediencí do pokrmu je brokolice, česnek nebo cibule. Právě tato zelenina chutná výborně v polévce, kterou si můžete dopřát k obědu, během dne, ale i jako lehkou večeři.

Nezapomínejte ani na hrušku, kterou lze přidat do lehkého koláče bez cukru, dále mango, meloun a během dne dodržujte pravidelný pitný režim, který občas zpestřete bylinkovým čajem.

Dary moře

Jestliže hledáte potravinu, která nastartuje váš organismus co nejdříve a je jednou z těch nejzásaditějších, sáhněte po mořské řase. I když je v našich končinách obtížnější sehnat tuto lahůdku v přirozené podobě, můžete využít prášek nebo tabletovou verzi.

Nezapomínejte ani na řasy, které se prodávají k přípravě sushi. Můžete si tak dopřát luxusní večeři, která vás navíc udrží zdravé, fit a se zdravým Ph v těle.

Foto: Freepik

Autor: Tereza Hotovcová

Zdravý životní styl a objevování nových receptů je něco, co ji vždy naplňovalo, a proto se zde s vámi dělí o své poznatky.