Recept jako od maminky. Luxusní banánový chlebíček je skvělý i v letních dnech

Dneska bych se s vámi ráda podělila o naprosto dokonalý banánový chlebíček, který je ideálním dezertem i pro letní dny. Banány miluji a často je přidávám i do dezertů. Kromě banánů je další důležitou ingrediencí javorový sirup, který na chlebíčku vytvoří křupavou krustu. Jednou mi sirup došel a zkoušela jsem to bez něj, ale nebylo to ono, hlavně se nedostavila ta avizovaná krusta 🙂 .

Co na banánový chlebíček budete potřebovat

  • 3 středně velké zralé banány,
  • 130 g změklého másla,
  • 180 g třtinového cukru,
  • 60 ml javorového sirupu,
  • 1 lžička vanilkového extraktu,
  • 2 vejce,
  • 190 g hladké mouky,
  • 1 lžička prášku do pečiva,
  • 1/2 lžičky jedlé sody,
  • 1 lžičku mleté skořice,
  • 2 kostičky čokolády na vaření,
  • 1 hrst mletých lískových oříšků

Takhle by se to mělo postupně rýsovat

Jak na to

V míse vyšlehejte cukr, máslo a vanilkový extrakt. Jakmile máte spojeno, zapracujte vejce a přidejte rozmixované banány. Dále postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, jedlou sodou a mletou skořicí.

Nakonec přilijte javorový sirup a přidejte nastrouhanou čokoládu, lískové oříšky a vše dobře zapracujte.

Těsto nalijte do formy na hřbet vyložené pečicím papírem a pečte při 160 stupních 1 hodinu. Nechte vychladnout na mřížce.

A tady je, kluk jeden banánovej 🙂

Napište, jak vám chutnalo, jsem zvědavá!

Dobrou chuť!

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments