Struhadlo je při strouhání nutné zabalit do igelitu. Nový trik, který šetří čas a peníze, se stal na západě obřím hitem

Struhadlo je důležitým pomocníkem v kuchyni, bez kterého by příprava řady jídel nebyla takřka možná, případně by se jejich časová náročnost notně protáhla. Většina hospodyněk vám ale poví, že se struhadlem nepracují zrovna rády. Zejména u některých druhů potravin totiž dochází k nepříjemnému zapatlání nejen struhadla, ale i sama sebe. Kromě toho zůstává velká část potraviny přilepena na nebo ve struhadle. To je potom potřeba složitě omývat.

Skvělá pomoc při vaření

Co to ve výsledku znamená? Především to, že dochází k plýtvání, které obzvlášť v dnešní době není to, co bychom potřebovali. Zároveň je pak práce se struhadlem časově náročnější, než by musela být. Někdo to možná řešil tak, že struhadlo pravidelně nemyl, avšak to není vůbec správný postup.

Přitom existuje poměrně jednoduchá pomoc. Ta spočívá v použití igelitového sáčku, do kterého struhadlo vložíte a můžete začít strouhat. Ihned uvidíte, proč se tento postup stal v západních zemích takovým hitem. Struhadlo totiž zůstává čisté, přičemž sáček lze velmi jednoduše opláchnout. Kromě toho můžete zpracovat celou potravinu, kterou strouháte. Ve struhadle nic neulpívá. Jídlo jednoduše sejmete z igelitového sáčku do hrnce.

Foto: Shutterstock

Používejte správný materiál

Pochopitelně je potřeba použít kvalitnější igelitový sáček, nikoliv ten mikrotenový, do kterého si například dáváte pečivo nebo zeleninu v obchodě. Vhodný je sáček plastový, který má zipový uzávěr a je z pevného materiálu.

V případě, že nechcete používat dražší plastové sáčky, můžete využít potravinovou fólii. Ta by však měla být rovněž pevnější, aby nedošlo k jejímu prodření. To by pochopitelně vedlo k tomu, že se může igelit dostat do pokrmu, což není žádoucí. Zároveň je třeba upozornit, že tento trik nefunguje v případě tvrdé zeleniny, jako je třeba mrkev. Skvělý je ale zejména na sýry nebo čokoládu.

Foto: vlastní foto redakce AAzdravi.cz

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
8 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Vit
Vit
1 rok

Ať si ” hitují” v Západní Evropě, přistrouhnou si I igelit, u nás na Moravě stačí
OBYČEJNÉ STRUHADLO 😜

Toscana
Toscana
1 rok

To vypadá spíš na ruský zlepšovák koukejte jak jsme jiní za každou cenu.

Petr
Petr
1 rok

Jak to mám strouhat pokud je přes to pytlík?

Marek
Marek
1 rok

Nezkutečně obohacující článek. A jelikož je to na západě velice oblíbené, ihned to začnu aplikovat i já. Mnohokrát děkuji, paní Štěpánková. Akorát nevím co budu žrát, když budu furt jen strouhat a strouhat a nebude nic padat.

Véra
Véra
1 rok

Asi jsem úplně blbá nebo co.. Ale může mi někdo polopatě vysvětlit, jak lze takto strouhat? 🤔 Klidně může být i názorné video, nebráním se…

Evžen
Evžen
1 rok

Asi v té restauraci poseděla déle….

Nelen Nel
Nelen Nel
1 rok

Dokud ji za ty hovadiny bude nějaký B L B platit.

Josefina
Josefina
2 měsíců
Reply to  Nelen Nel

Dobře napsáno,není co dodat k takovému článku…