Tohle maso musíte ihned vyhodit. Albert ho prodával ve velkém. Kdo si ho ale dá, ten něco uvidí

Zákazníci v českých obchodech musí být maximálně ostražití v tom, co si dávají do svých nákupních vozíků a košíků. Neexistuje, že byste bezmyšlenkovitě nakupovali potraviny s předpokladem, že jsou v pořádku. V tuzemsku platí, že každou musíte co možná nejvíce senzoricky prověřit. Možná budete překvapeni, co všechno se vám tuzemské obchodní řetězce snaží podstrčit.

Opravdu nepovedené

Naposledy to ukázal Albert, kterého přistihla při činu samotná Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Ta si při rutinní kontrole potravin v prodejně v Havířově okamžitě všimla podivně vypadajícího masa, které se obchod snažil jakoby nic nabízet.

Každý se zkušenějším okem, kdo někdy připravoval nějaké maso, musí jednoduše konstatovat, že toto je od pohledu zvláštní. Šlo o kuřecí hřbety na polévku prodávané pod značkou Albertovo čerstvé. Obchod se patrně domníval, že na tu polévku to je ještě dobré, ale to opravdu není, vážení.

Když totiž inspektoři balení otevřeli, potvrdily se jejich obavy. “Inspektoři SZPI na základě senzorického hodnocení zjistili, že potravina silně zapáchala po kažení,” uvedli ve svém hlášení. “Jeví-li potravina známky kažení, nelze ji považovat za bezpečnou pro lidské zdraví.

Foto: SZPI

Co se s tím dělo?

Pakliže vás zajímá kontext, potom vězte, že inspektoři neshledali nějaké závady ve skladování potraviny. Dokonce neměla ani porušený obal ani nebyla po datu použitelnosti, tedy přinejmenším oficiálně deklarovaném. Kolikrát ji takzvaně “přebalili”, to už se asi nedozvíme.

Albert už si sám kondicí tohoto masa nebyl příliš jistý, jelikož toto konkrétní balení opatřil slevovým označením minus 30 % a výzvou “Pomozte neplýtvat”. To zní dosti komicky. Lidé si asi podle něj mají koupit i zkažené maso, aby se náhodou nemuselo vyhodit.

Čtěte také: Albert v Česku spustil úžasnou novinku. Přesně to tu chybělo, lidé jsou doslova nadšení

Je každopádně otázkou, co všechno se s tímto masem dělo. Teoreticky mohlo být špatné už z výroby, přičemž výrobcem je společnost Rabbit Trhový Štěpánov. Je ale možné, že se s ním zkrátka špatně nakládalo na prodejně.

Foto: Shutterstock

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Petr
3 měsíců

Jak si ty manažerský prasata dovolují prodávat zkažení maso!!! Manažerům z Albertu bych napálil 2 milióny pokutu a Albertu 5 miliónu pokutu a zrušit prodej!!!!

Vlastimila
Vlastimila
3 měsíců

Já jsem v Albertu koupila maso a bylo pěkně po rozbalení zapáchající . Už tam maso nekupuji a kolikrát tam mají dost ošklivé výrobky