Nepříjemný konec oblíbené české restaurace

Do restaurace, kterou mnozí lidé považovali za tu vůbec nejlepší v Česku a která zcela jistě patřila mezi ty vůbec nejoblíbenější, už bohužel nezavítáte. Na sociálních sítích se dozvíte, že je dočasně uzavřena, přičemž je velkou otázkou, zda ještě někdy vůbec otevře.

Byly to zlaté časy

Řeč je o restauraci U Štěpána, která je veřejnosti široce známá, protože vystupovala v první řadě tehdy velmi sledovaného pořadu Ano, šéfe. Zatímco v jiných podnicích se šéfkuchař Zdeněk Pohlreich obvykle podivoval nad neumětelstvím majitelů, kuchařů a personálu, tady jakoby se dostal do jiného světa. Nebyl by to on, aby pár drobností nevytkl, ale bylo zcela jasné, jak moc se mu tady líbí a jak mu práce Štěpána Rudy, po kterém nese restaurace jméno, imponuje.

Tehdy to působilo jako blesk z čistého nebe. Diváci čekali další otřesnou restauraci na Šumavě a přitom dostali podnik, který servíroval prvotřídní kuchyni za dostupné ceny, které Pohlreich kritizoval jako příliš nízké. Tehdy se psal rok 2009 a od té doby se v Hospůdce U Štěpána dveře prakticky netrhly. Pokud jste tam sami nebyli, zkuste se schválně zeptat svých přátel. Řada z nich vám o ní určitě ráda pohovoří.

Pravdou je, že takzvaná “desátá léta” byla obdobím kvalitním restauracím zaslíbeným. Češi začali objevovat kouzlo lepší gastronomie a neváhali za ní zaplatit. Jenže potom přišly problémy, které jsou všem jistě dostatečně dobře známé.

Foto: U Štěpána

Možná definitivní konec

Přesto se nečekalo, že by to měla odnést zrovna restaurace U Štěpána. Ostatně, její majitel hovořil o tom, že má neustále plno a že rezervace je nutné dělat dlouho dopředu, což platilo i v této době. Když tak manželé Rudovi na svém sociálním profilu oznámili, že s restaurací přinejmenším na čas končí, protože už je vše příliš složité, nechtěli tomu mnozí uvěřit.

Podle jejich slov neustále naráželi na blíže nespecifikovaný odpor, s nímž už nechtěli dále bojovat. Na konci září proto dveře svého podniku po 14 letech uzavřeli. Bohužel, případné znovuotevření už bude spíše obtížné. Lidé totiž mají na zavřené podniky tendenci rychle zapomenout. Navíc, když se jednou rozšíří zpráva o tom, že je zavřeno, už mnohem hůře se potom do širokého povědomí dává, že se znovu otevírá.

Foto: Shutterstock

Autor: Tereza Vávrová

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Dlouhodobě se zajímá o spotřebitelská a ekonomická témata, která mají vliv na životy lidí. Prošla řadou médií, kde získala velké množství zkušeností o tom, co je opravdu důležité.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
10 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš
Tomáš
1 rok

A i tohoto několikrát zrecyklovaného dezinformačního článku byl smazán komentář slušně napsaný, pravdivý, leč tomuto komickému webísku nepohodlný.👎👎
Styděl bych se podívat do zrcadla, kdybych tohle udělal na svém webu.

Aster
Aster
1 rok
Reply to  Tomáš

Tady přece nejde o slušnost – podívejte se, jak sprosté komentáře tu zůstávají – ale ty se navážejí do dikutujících a ne do autorů…tady je zakopaný pes.

Pavel
Pavel
1 rok

Nastává soumrak celého českého pohostinství. Začalo to zákazem kouření v hospodách v rámci budování polistopadové diktatury, pokračovalo zavedením EET a restriktivními opatření v rámci covidového šílenství a nyní pokračuje postupná likvidace českého pohostinství pod dalšími tlaky, které vyvolala vláda Fialy, jde tedy o rekordní inflaci a rekordně předraženou elektřinu. Též pivo se stále dražší a přestává být nápojem pro všechny, trend směřuje k tomu, že pivo bude nakonec nápojem jen pro majetné.

Pavel
Pavel
1 rok

Na wikipedii stovky negativních komentářů na kvalitu jídla, neochota personalu a nesmyslné ceny, tak čemu se divíte.

Last edited 1 rok by Pavel
Petr Svoboda
Petr Svoboda
1 rok

To je v pořádku nepotporovat je při kovidu jsme je u okynkum podporovali a dnes si řeknou 250 za oběd a 68 pivo to bych musel být debil

Petr
Petr
1 rok

“Tehdy se psal rok 2009 a od té doby se v Hospůdce U Štěpána dveře prakticky netrhli. ”
Ach, ti dveře!

Aster
Aster
1 rok
Reply to  Petr

Zdejší skvělý češtin dodává tomuto webu šťávu 😀 😀

Krocan
Krocan
1 rok
Reply to  Aster

… žaludeční šťávu…

Petr
Petr
1 rok
Reply to  Aster

Proč tolik sebekritiky?😜

Jirka
Jirka
1 rok

V čem byla prosím nejlepší? Možná v nejvyšších cenách.