Úžasné večeře, které uděláte jen s pomocí rychlovarné konvice. Tohle jsem potřebovala

Tip na dobrou večeři se vždy hodí mít uložen v domácí kuchařce. K tomu vám poradíme, jak uvařit večeři nejen dobrou, ale i levnou a za pár minut. Budete vařit pomocí rychlovarné konvice a vězte, že chuťové buňky nezůstanou ochuzeny.

Oblíbené rychlé recepty

V pracovním týdnu máme na přípravu večeře jen minimum času a jakmile vysvitne sluníčko, láká nás k pobytu venku. V kuchyni pak chceme trávit co nejméně času, ale nemůžeme si dovolit rodinu o večeři zcela ochudit. Určitě vám přijdou vhod recepty, které jsou připraveny za pár minut s minimem spotřebované energie. Na přípravu večeří vám bude stačit jen běžná rychlovarná konvice.

Rychlovka z kuskusu

Kuskus je oblíbenou těstovinou, která pro přípravu potřebuje jen horkou vodu, poklici a pár minut času. Kuskus můžete připravit ve sladké i slané variantě. Připravuje se tak, že na jeden díl kuskusu vléváte dva díly vroucí vody. Jako zdravou a vydatnou večeři si můžete připravit kuskus salát. Stačí do hotového a vychladlého kuskusu přidat čerstvou krájenou zeleninu, plátky šunky a krájenou mozzarellu nebo balkánský sýr. Sladkou variantu můžete připravit se skořicí, oříšky a teplým jablečným kompotem.

Pro lepší chuť promíchejte uvařený kuskus s kouskem másla.

Foto: Shutterstock

Rizoto připravíte z bulguru

Bulgur potřebuje na přípravu delší čas, zalijte jej vroucí vodou a nechejte pod poklicí dvacet minut až půl hodiny. Vhodné je hrnec obalit utěrkou, aby se bulgur připravoval v teple. Ve vedlejší misce zalijte směs mrazené zeleniny horkou vodou. Pak stačí jen promíchat, přidat koření, pesto, šunku nebo sýr. Do bulgurového rizota můžete spotřebovat i zbytky kuřecí pečeně, ty nakrájejte na drobné kousky, krátce prohřejte na pánvi s mraženou zeleninou a vše smíchejte s hotovým bulgurem.

Sladká pohanka

Pohanka se připravuje podobně jako rýže, ale můžete ji nechat pod poklicí s vroucí vodou, zabalenou do deky. Změkne a stačí, když ji promícháte s medem, skořicí, oříšky nebo mletým mákem. Sladká pohanka je i výbornou svačinkou na cesty.

Foto: Shutterstock

Autor: Veronika Majerová

Externí autorka magazínu AAzdraví.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments