Velký obchodní řetězec v Česku začal prodávat kuře za 500 korun. Tak to už je moc, a bude ještě hůř

Ceny potravin začínají být před Vánoci opět velkým tématem. Ačkoliv mnozí slibovali, že zdražování nakonec pomine a ceny se možná i vrátí zpět k normálu, opak je pravdou. Některé položky nákupních košíků zdražují doslova zběsilým tempem a nikdo už netuší, kde se zastaví.

Cena už neuvěřitelná

Výrobci potravin zdůrazňují, že s cenami, za něž aktuálně dodávají do obchodních řetězců, stále nemohou být spokojeni a že je vyšší ceny energií, platů i surovin nakonec donutí k dalšímu zdražování. Ostatně třeba společnost Kofola ceny svých nápojů letos zvyšovala už třikrát a stále to není dost.

Člověk, který nebyl delší dobu v obchodě, potom může být překvapen z cen na zcela běžných produktech. Například při návštěvě jednoho z obchodů sítě Albert jsme si všimli na první pohled obyčejného kuřete. Co na něm však bylo neobyčejné, to byla cenovka, která skoro sváděla k tomu, že jde o nějaký omyl.

Obchodník si za sotva dvoukilové kuře žádal téměř 500 Kč. Cena jednoho kilogramu tohoto kuřete dosáhla 249 korun. To už je opravdu hodně a je otázkou, zda takovou cenu ospravedlní skutečnost, že se toto kuře může pochlubit označením bio.

Foto: redakce AAzdravi.cz

Na levné kuře pozor

Je přitom otázkou, kdo si takové kuře může dovolit. Pokud z něj uděláte nedělní oběd pro čtyři, cenově se dostanete na částku, za kterou byste pojedli v restauraci.

Ne všechna kuřata jsou ale takto drahá. Ta obyčejná jsou k dostání za ceny mezi 100 a 140 korunami za kilogram. To ale také není zrovna málo a od minulého roku jde o zdražení v desítkách procent. Zemědělci potom hlásí, že ceny bude nutné dále navyšovat. Již brzy tak zřejmě v českých obchodech narazíme na ještě dražší kuřata.

V takové situaci potom lidé mohou zajásat, když uvidí kuře v akci, které stojí třeba 80 korun za kilo. Ovšem pozor. Mohlo by se jednat o kuře z Polska, kde se v poslední době řeší opravdu nepěkná záležitost, kdy vyplavalo na povrch, že se tam kuřata krmila technickými oleji.

Foto: Shutterstock

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
25 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Michal
Michal
1 rok

To si můžou strčit do ………………………..

Karel
Karel
1 rok

Dokud budeme zálezlí doma a držet hubu a krok, nebudou mít důvod něco pro nás udělat, protože to bytostně udělat ze své podstaty nechtějí.

Marie
Marie
1 rok

Chov drůbeže a selat je energericky náročný. Pětistovka za salmoneláka je ale moc.

Last edited 1 rok by Marie
Aster
Aster
1 rok
Reply to  Marie

Salmonelák 😀 to je trefné

Karel
Karel
1 rok

Jsme starší ročníky, ale zjšiťujeme, že nás dva zasytí plně pizza za 175,-. Než se šmrdlat celé dopoledne s vařením i nádobím, je to pro nás přijatelnější.

Miroslav
Miroslav
1 rok

No jo, vitejte v uchvatnem kapitalizmu. 👍 Zase mate demokracii, svobodu, toaletni papir a banany. 😳