Výborný houskový knedlík, který se obejde bez droždí a kynutí. Je lepší než klasický a přitom jednodušší

Knedlíky milujeme, jsou nedílnou součástí mnoha tradičních českých jídel. Kynutý knedlík je ale poměrně složitý na přípravu. Proč si práci neusnadnit? Připravte si vynikající houskový knedlík bez droždí.

Česká kuchyně ve vší kráse

Každý český vlastenec si občas dává knedlíky. Jedná se o přílohu, kterou samozřejmě nebudeme konzumovat každý den. Jednou za čas je ale vynikající. Pokud jste někdy žili v zahraničí, knedlíky jistě byly něco, na co jste se po návratu do vlasti pořádně těšili.

Svíčková, guláš, hovězí s omáčkou, vepřo, knedlo, zelo, to jsou snad ty nejtypičtější jídla, která si bez knedlíku neumíme vůbec představit. Kultovní filmy naši náturu samozřejmě reflektují také, takže až si příště připravíte kance se šípkovou nebo se zelím, jistě budete mít jako přílohu knedlíky.

Proč tvořit složité recepty?

Někdy si samozřejmě rádi pohrajeme s přípravou tradičního kynutého knedlíku. Jde to ale i mnohem lépe a rychleji. Když se vrátíte z výletu a chybí vám příloha ke směsi, která se vám tvořila v pomalém hrnci, tento tip na knedlík se vám může hodit.

Co budete potřebovat?

Pro přípravu lahodného knedlíku si nachystejte jen šest základních ingrediencí. Nic víc nepotřebujete. Knedlíky si nachystáte z těchto surovin:

  • 2 hrnky mouky
  • 2 na kostky nakrájené rohlíky, mohou být i starší a gumové
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 1 vejce
  • 150 ml mléka

Skutečně, nic víc není potřeba. Nyní si knedlík připravíme.

Foto: Shutterstock

Postup přípravy

V míse smíchejte sypké suroviny, které byste měli pomocí vařečky dobře smíchat.

V malé misce rozšlehejte mléko a vejce, následně směs vlijte do mísy se sypkými ingrediencemi.

Stačí jen smíchat v hladké těsto, které by se nemělo lepit.

Pokud se směs příliš lepí, dodejte trochu mouky. Je naopak příliš suchá? Bude potřeba dodat trochu mléka.

A vaříme

Následně je knedlík nutno uvařit. Stačí vám osolená voda, ve které se šiška bude vařit zhruba dvacet minut. V půlce časového limitu knedlík otočte.

Knedlík vyjměte z vody a nakrájejte nití. Dobrou chuť!

Foto: Shutterstock

Autor: Tomáš Kavka

Redaktor serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Renata
Renata
1 rok

Jakou mouku tam ne uvádíte, já knedlíky houskový vůbec nedělám.

Ivona
Ivona
1 rok

Nic nového pod sluncem.😉

Luboš
Luboš
1 rok

Na tomto receptu není nic nového, takhle se knedlíky vaří odjakživa. Když si koupíte v obchodě knedlíky v prášku, tak máte to samé, akorát že jenom vysypete do misky obsah sáčku a přidáte rohlíky.