Výborný štrúdl bez tuku. Budete ho péct stále dokola

Křehký, plný jablíček, voňavý, zahřívající a jiný – to je dokonalý štrúdl, který milujeme snad všichni, a to již od dětství, kdy nám jej pekla babička nebo maminka. V kuchyni to vždy tak nádherně vonělo a my už jsme se těšili, až kousek ochutnáme. Úžasná klasika, která má na stole místo již desítky let. Pokud držíte dietu a chcete nějaký chutný dezert, který nebude tolik tučný, vyzkoušejte štrúdl dle našeho receptu. Je jednoduchý, rychlý a maximálně dobrý.

Tenké a lahodné těsto

Tenoučké a křehké těstíčko štrúdlu se tváří tak nevinně, přitom je velmi kalorické. Pokud si chcete připravit méně kalorickou pochoutku, pomůžeme vám. Ovšem bude potřeba koupit nějaké další suroviny, které zřejmě běžně doma ve spíži nemáte. Mezi ně patří psyllium, přírodní sladidlo a karob. Zbylé přísady již vaše spíž určitě obsahuje. Recept je tedy netradičního rázu, ale za to vám vaše tělo poděkuje.

Příprava voňavé pochoutky

Připravte si tyto suroviny:

  • 300 gramů hladké mouky (pšeničná, špaldová – jakou chcete)
  • ½ odtučněného tvarohu
  • špetka soli
  • sladká jablka
  • PL karobu
  • zvolené sladidlo
  • PL psyllia
  • 200 ml vařící vody
  • skořici dle chuti
Foto: Shutterstock

Nyní si vezměte větší mísu a dejte do ní tvaroh, sůl a vodu. Promíchejte a přidejte mouku. Vytvořte těsto a nechte ho patnáct minut odpočívat. Následně těsto rozválejte na tenký plát, na něj nastrouhejte vymačkaná jablka zbavená většiny šťávy, ty následně posypte zvoleným sladidlem, skořicí, psylliem, karobem a pokud budete chtít, tak i mletými ořechy, které zde tvoří úžasnou chuť. 

Štrúdl opatrně zaviňte, v horní části propíchejte vidličkou a dejte jej do předem vyhřáté trouby na 200 °C péct, a to po dobu dvaceti minut. Jakmile bude upečený, posypte jej karobem, udělejte si čaj či kávu a vychutnejte si jej – dobrou chuť.

Foto: Shutterstock

Autor: Nikola Klementová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments