Albert začal prodávat obědy za 30 korun. Skvělé jídlo, lidé si to nemohou vynachválit

Obchodní řetězec Albert tentokrát opravdu zabodoval. Ukázal totiž, že i v této složité době je možné poskytnout velmi levné jídlo. Přitom jen využil příležitosti, kterou má každý a svým způsobem poukázal na skutečnost, že potraviny nemusí být drahé, pokud by se jimi neplýtvalo.

Novátorský způsob vaření

Albert teď otevřel novou kantýnu, ve které prodává obědy za pouhých třicet korun. To je přitom cena, za kterou už dávno nepořídíte ani oběd pro školáky. Zaměstnanci tohoto řetězce se však mohou velmi dobře najíst právě za tuto částku.

Jak je to možné? Společnost jednoduše začala vařit ze zbytků, které by jinak zamířily do Potravinové banky, případně by se dokonce vyhodily. Takto však najdou skvělé uplatnění.

Je jasné, že nová strategie Albertu jde právě směrem, jehož cílem je omezení plýtvání potravinami. V Nových Butovicích otevřel i první bezodpadový obchod v České republice. Moderními technologiemi se zde šetří energie, prodlužuje životnost ovoce a zeleniny, případně se tu prodávají bedýnky s přebytky.

Foto: Shutterstock

Velmi chutné menu

Právě zde také vyrostla nová Albertova Kantýna jinak. Vlastně nejde o nic jiného než firemní kantýnu, kde zatím mohou poobědvat pouze zaměstnanci řetězce. Vaří se tu právě z přebytků z obchodu a pracovníci si to tu doslova zamilovali. Není divu, jinde by se tak levně a dobře nenajedli.

Vše je vlastně až překvapivě jednoduché. Šéfkuchař ráno zjistí, co zbylo z předchozího dne a má za úkol z toho připravit menu. Pole působnosti má široké, nejčastěji přitom dostane do ruky kuřecí či hovězí maso, brambory, rajčata, papriky nebo okurky.

Výhodou této kantýny je také skutečnost, že kuchaři zde vaří velmi kreativně a snaží se vymýšlet nové věci. Nehrozí tedy, že by každý den byla k jídlu omáčka s knedlíky a řízek s bramborem, jakkoliv i na ně se dostane, protože si je lidé žádají. Jedno ze tří jídel je však vždy vegetariánské.

Foto: Shutterstock

Autor: Tereza Vávrová

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Dlouhodobě se zajímá o spotřebitelská a ekonomická témata, která mají vliv na životy lidí. Prošla řadou médií, kde získala velké množství zkušeností o tom, co je opravdu důležité.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Pavel
Pavel
1 rok

Chvályhodné počínání pracovníků Albertu. Já jsem kdysi chodil do závodní kantýny a za oběd jsem platil 2,50 Kčs. A existovaly pochopitelně obědy ještě levnější. V restauracích či bufetech stálo pivo 1,70 Kčs, hovězí polévka 0,90 Kčs, knedlíky s vejci 4,- Kčs, maďarský guláš s knedlíky 6 korun atd. Mám paměť a porovnávám se současným fialovským inflačním gaunerismem ceny. Já už to nějak doklepu a mladí, co volili vládní partaje, ať nenadávají, mají přece to , co chtěli a co si zvolili. Do hospody nemá cenu chodit, panuje tam prabídná nálada, pivo je předražené (padesát i více korun), člověk si nemůže… Číst vice »

Maria
Maria
1 rok
Reply to  Pavel

Krásnè pravdivê napsané ,,opravdu chválím 👍👍👍