Bleskově připravený dort ze zakysané smetany a kompotu. I Láďa Hruška by záviděl

Nepečené dorty jsou rychlá a snadná alternativa, ke které mnozí sáhnou ve chvíli, kdy se jim nechce nic péct. Zatímco velké mrazy vybízejí k pečení štrůdlů a bábovek, jakmile začne být tepleji, raději věnujeme péči jiným věcem. Ušetřete čas a vyzkoušejte recept na tento rychlý dort ze zakysané smetany. Uvidíte, že kombinace zakysané smetany s ovocem vás příjemně překvapí. Můžete vyzkoušet i vlastní kombinace, ale dva recepty pro inspiraci máte právě zde.

Dort ze zakysané smetany a kompotu

Ingredience:

  • 3 zakysané smetany
  • 3 vanilkové cukry
  • 2 kompoty dle vašich preferencí, případně čerstvé ovoce
  • Piškoty
  • Vanilkový puding

Postup:

Nejprve do každé zakysané smetany nasypte jeden pytlíček vanilkového cukru. Formu vymažte máslem a vysypte kokosem. Pak vrstvěte jednotlivé ingredience. Nejprve piškoty, pak smetanu, a ovoce. Takto pokračujte, dokud není forma plná. Poslední vrstvou by měly být piškoty. Mezitím si uvařte puding. Ten nechte mírně zchladnout (ale tak, aby nebyl zcela tuhý), a celý nepečený dort jím přelijte. Hotový dezert dejte do lednice a pokuste se, aby tam vydržel přes noc.

Foto: Shutterstock

Vyzkoušejte dort z mandarinek a zakysané smetany

Existují i další podobné varianty, které v sobě mají zakysanou smetanu. Můžete experimentovat s tím, co máte rádi. Oblíbený je i nepečený dort z mandarinek.

Ingredience:

  • 4 zakysané smetany
  • 4 vanilkové cukry
  • Piškoty
  • Mandarinkový kompot

Postup: Vrstvěte na sebe ingredience v obvyklém pořadí. Tedy piškoty, zakysaná smetana s cukrem, ovoce. Do tohoto dezertu nepatří puding, zakončíte piškoty a máte hotovo. Je vhodné nechat ztuhnout v lednici co nejdéle, nejlépe 48 hodin. Pokud se to podaří, jde o velmi chuťově vyvážený zážitek. Mandarinky dodají jemnou kyselost, a budou se doplňovat se zakysanou smetanou. Před podáváním dozdobte šlehačkou, můžete na něj nastrouhat čokoládu, nebo jo jakkoliv doladit, ale sám o sobě je chuťově skvělý.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments