Bramboráky, jak je dělá Pohlreich. Šéf je má zaručeně nejlepší, takové jste ještě nejedli

Aromatické, křupavé a šťavnaté bramboráky jsou skutečnou pochoutkou. Pokud jsou dobře připraveny, pochutnáte si na nich a rozhodně se nebudete zabývat počtem kalorií. A kdo jiný by měl být schopen připravit ty nejchutnější bramboráky než jeden z našich nejlepších šéfkuchařů.

Konzumujte je s mírou

Bramboráky jsou relativně časově náročným jídlem, proto je rozhodně nevaříme každý týden. Navíc nejsou zrovna nejzdravější, takže bychom je měli konzumovat s mírou. Nicméně, občas si můžeme dopřát i tuto tučnou pochoutku.

Jak správně skladovat brambory

Brambory byste vždy měli uskladnit na suchém, tmavém a chladném místě, jako je například sklep nebo balkón. Nepatří do lednice ani na mráz, protože pokud přemrznou, zesládnou. Pokud jsou v teple, klíčí nebo hnijí. Ideální teplota pro skladování je 2–8 °C.

Při výběru brambor pro bramboráky dávejte pozor, aby nebyly nahnilé, naklíčené nebo nazelenalé. Ty jsou dokonce jedovaté. Kromě toho obsahují klíčky toxiny, takže je vždy z brambor důkladně odstraňte.

Foto: Shutterstock

Zdeňkův recept na křupavé bramboráky

Recept na skvělé bramboráky se skládá ze syrových brambor, které je důležité jemně nastrouhat. Přidává se hladká mouka, vejce a mléko. Poté se směs ochutí česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Nic jiného do těsta není potřeba.

Jak na to?

Po nastrouhání vytlačte ze syrových brambor škrob a brambory důkladně osolte. Poté znovu vytlačte škrob a přidejte hladkou mouku. Mléko použijte pouze v případě, že je těsto příliš husté. Struktura nastrouhaných brambor by měla být v těstě patrná. Zároveň by těsto nemělo být příliš řídké. Těsně před smažením přidejte česnek a majoránku, a dochucení proveďte až po prvních usmažených plackách. Při smažení by měly placky plavat v oleji. Vždy připravte celou dávku najednou.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Daniela
Daniela
1 rok

Mléko nedávám, ale přidám kmín, jsou výborné a nemusím být šéfkuchař. 😊

Miro
Miro
1 rok

To Pohlreich objevil ameriku😮

Aster
Aster
1 rok
Reply to  Miro

Anebo objevil Ameriku tento webík…

Aster
Aster
1 rok

Až na to mléko je to klasika, tak proč ten titulek? Takové bramboráky můžu mít, kdy se mi zachce!