Bramboráky, jak je dělá Pohlreich. Šéf je má zaručeně nejlepší, takové jste ještě nejedli

Aromatické, křupavé a šťavnaté bramboráky jsou skutečnou pochoutkou. Pokud jsou dobře připraveny, pochutnáte si na nich a rozhodně se nebudete zabývat počtem kalorií. A kdo jiný by měl být schopen připravit ty nejchutnější bramboráky než jeden z našich nejlepších šéfkuchařů.

Konzumujte je s mírou

Bramboráky jsou relativně časově náročným jídlem, proto je rozhodně nevaříme každý týden. Navíc nejsou zrovna nejzdravější, takže bychom je měli konzumovat s mírou. Nicméně, občas si můžeme dopřát i tuto tučnou pochoutku.

Jak správně skladovat brambory

Brambory byste vždy měli uskladnit na suchém, tmavém a chladném místě, jako je například sklep nebo balkón. Nepatří do lednice ani na mráz, protože pokud přemrznou, zesládnou. Pokud jsou v teple, klíčí nebo hnijí. Ideální teplota pro skladování je 2–8 °C.

Při výběru brambor pro bramboráky dávejte pozor, aby nebyly nahnilé, naklíčené nebo nazelenalé. Ty jsou dokonce jedovaté. Kromě toho obsahují klíčky toxiny, takže je vždy z brambor důkladně odstraňte.

Foto: Shutterstock

Zdeňkův recept na křupavé bramboráky

Recept na skvělé bramboráky se skládá ze syrových brambor, které je důležité jemně nastrouhat. Přidává se hladká mouka, vejce a mléko. Poté se směs ochutí česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Nic jiného do těsta není potřeba.

Jak na to?

Po nastrouhání vytlačte ze syrových brambor škrob a brambory důkladně osolte. Poté znovu vytlačte škrob a přidejte hladkou mouku. Mléko použijte pouze v případě, že je těsto příliš husté. Struktura nastrouhaných brambor by měla být v těstě patrná. Zároveň by těsto nemělo být příliš řídké. Těsně před smažením přidejte česnek a majoránku, a dochucení proveďte až po prvních usmažených plackách. Při smažení by měly placky plavat v oleji. Vždy připravte celou dávku najednou.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Daniela
Daniela
12 dní

Mléko nedávám, ale přidám kmín, jsou výborné a nemusím být šéfkuchař. 😊

Miro
Miro
13 dní

To Pohlreich objevil ameriku😮

Aster
Aster
12 dní
Reply to  Miro

Anebo objevil Ameriku tento webík…

Aster
Aster
13 dní

Až na to mléko je to klasika, tak proč ten titulek? Takové bramboráky můžu mít, kdy se mi zachce!