Dokonalá a rychlá svíčková podle Ládi Hrušky. Za chvíli máte hotovo a všichni budou nadšení tou chutí

Máte-li jazýček rozmazlený skutečnými delikatesami, které obsahují mořské plody, kaviár nebo žabí stehýnka, pak zřejmě recepty Ládi Hrušky nebudou pro vás. Pokud jste ale prostě jen obyčejný Čech, který se chce levně, a hlavně hodně najíst a uvařit si něco dobrého podle receptu, který je vysvětlen polopaticky a k jehož přípravě nepotřebujete suroviny, které jednak vůbec neznáte a jednak netušíte, kde nakoupíte, pak jste tady správně. Láďa Hruška vás naučí tu nejjednodušší a nejlevnější „svíčkovou“.

Svíčková podle Ládi Hrušky

Na falešnou svíčkovou si nachystáme následující suroviny v uvedeném množství.

  • 100 g kuřecích prsou
  • 1 sklenice sterilované zeleniny
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 lžíce cukru
  • sůl
  • tuk na smažení

Kuřecí prsa si nakrájíme na kostky a osolíme. Na pánvi si rozehřejeme tuk, nejlépe olej. Na něm osmahneme nejprve kuřecí nudličky, pak přidáme i sterilovanou zeleninovou směs včetně nálevu. Necháme podusit doměkka, to bude trvat přibližně 15 minut. Poté kousky masa vylovíme a omáčku rozmixujeme.

Na řadu přichází smetana. V ní rozmícháme jednu lžíci hladké mouky. Za stálého míchání přiléváme do omáčky a necháme pozvolna vařit, dokud omáčka nezhoustne. Dle našich preferencí dochutíme cukrem, a nakonec zpět vložíme maso. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem. Pokud si chcete vyrobit vlastní, domácí, mrkněte na další recept.

Foto: Shutterstock

Domácí hrnečkové knedlíky Ládi Hrušky

Ingredience:

  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 hrnek mléka
  • 2 rohlíky
  • 2 vejce

Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky smícháme s hrubou moukou, mlékem a solí. Vše důkladně promícháme. Těsto bude trochu řídké, to nevadí. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, které následně přidáme do těsta. Ze zbylých bílků vyšleháme sníh, ten pak také přidáme do těsta. Kdo chce může přisypat ještě bylinky, třeba pažitku nebo petrželku.

Nachystáme si 4 větší hrnky, vymažeme je sádlem. Nyní do každého z nich nabereme tolik těsta, aby byl hrnek plný ze ¾. Hrnky vložíme do hrnce s vařící vodou. Hladina vody by měla dosahovat spodní úrovně ucha hrnku. Vaříme 33 minut, poté kastrol odstavíme, hrnky vyndáme. Necháme chvíli odstát a knedlíky vyklopíme.

Foto: Shutterstock

Autor: Hana Bordovská

Redaktorka serveru AAzdravi.cz

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments