Dokonalá jogurtová bábovka s ořechy. Patří mezi nejjednodušší a nejchutnější

Vyžadují vaši blízcí sladké snídaně? Buchty, koláče nebo třeba bábovku?

Cukr nám dodává spoustu energie, takže taková energetická bomba na začátku dne nemusí být vůbec k zahození.  

Všichni máme své vyzkoušené oblíbené recepty, ale jak to tak bývá, často je opakujeme pořád dokola. Občas bychom chtěli zkusit něco jiného, ale mnohdy není čas na hledání nebo je recept, který nás zaujal, příliš složitý.

Rychlá bábovka ušetří čas i nádobí

A právě pro tyto situace, kdy se nám moc nechce, máme málo času a děti chtějí něco dobrého ke snídani nebo svačině, se hodí rychlé recepty.

Nejlepší jsou takové, kdy si vystačíte s jednou nádobou a jednou vařečkou. Vyzkoušejte vláčnou, „mokrou” a rychlou jogurtovou bábovku s ořechy. Uvidíte, jak si na ní pochutnáte.

Ingredience:

  •  400 g  polohrubé mouky
  • 170 g krupicového cukru
  • 2 kelímky (2 x 150 g) bílého jogurtu
  • 1 kelímek od jogurtu oleje
  • 1 kelímek mléka
  • 1 celé vejce
  • 2 polévkové lžíce marmelády
  • vanilkový cukr
  • 1,5 balíčku prášku do pečiva
  • hrst ořechů, které máte rádi (máte-li na ořechy alergii, můžete je nahradit rozinkami)
  • tuk a posyp na formu
Foto: Shutterstock

Postup:

  1. V misce si nejprve promíchejte všechny sypké přísady – mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Pak přidejte vše ostatní. Na značce jogurtu nezáleží, může být jakýkoli i marmeláda nebo džem se hodí z každého ovoce. 
  2.  Veškeré ingredience dobře promíchejte, zejména tužší džemy, aby nezůstaly hrudky v těstě. 
  3. Bábovkovou nebo jinou formu vymažte tukem a vysypte strouhankou nebo kokosem, mletými ořechy či mandlemi.
  4. Pečte v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 °C asi 45 minut. Před vyjmutím z trouby zkuste špejlí, je-li dobře propečená. Po několika minutách bábovku vyklopte, půjde vám to velmi lehce. Pocukrujte nebo polijte čokoládou. Dobrou chuť!

Foto: Shutterstock

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments