Dokonalý trik, jak z levného chleba ve vajíčku udělat plnohodnotné jídlo, a navíc delikatesu

Chleba ve vajíčku je pochoutkou, kterou jistě zná každý z nás. Mnozí si jej připravují například ke snídani nebo k večeři, protože je vynikající a velmi rychle připravený. Stačí pouze dvě ingredience – chleba, vejce a chutné jídlo je na světě. Někdo jej rád obohatí i o sýr či hořčici a cibuli – takovým způsobem jsou připravené chleby opravdu vynikající. Pokud už vám ale tradice zevšedněla, můžete jej připravit trochu jinak. Prozradíme, jak si tuto pochoutku obohatit, aby z ní vznikl plnohodnotný pokrm.

Chleba ve vajíčku trochu jinak

Na přípravu chleba ve vajíčku si připravte tyto ingredience:

  • 5 plátků chleba
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • půl lžičky sladké mleté papriky
  • 80 gramů šunky
  • 100 gramů eidamu či goudy
  • sůl a pepř
  • olej či sádlo na smažení
  • hořčici

Pokud máte plátky šunky, nakrájejte je na malé kousky. V případě, že máte šunku vcelku, nastrouhejte ji na hrubém struhadle. To stejné proveďte i s tvrdým sýrem. V misce rozkvedlejte vejce, osolte je, přisypte papriku, prolisujte česnek a přidejte šunku se sýrem. Vše promíchejte a ve směsi obalte plátky chleba. Směs by měla být hustá, aby dobře ulpěla na chlebě. 

Rozehřejte olej či sádlo v pánvi a opečte chléb z každé strany dozlatova. Po usmažení jej nechte okapat na ubrousku. Následně potřete hořčicí nebo kečupem, cibulí, kyselými okurkami a podávejte.  

Foto: Shutterstock

Chleba ve vajíčku se slaninou

Připravte si:

  • 6 plátků anglické slaniny
  • pesto ze sušených rajčat
  • 6 plátků chleba
  • 150 gramů čedaru
  • 4 vejce
  • 50 mililitrů mléka
  • sůl a pepř  dle chuti

Nejdříve si na pánvi opečte slaninu, a to tak, aby křupala. Následně namažte všechny chleby rajčatovým pestem. Na tři chleby položte dva plátky slaniny, nastrouhejte na slaninu čedar a přiklopte druhým plátkem chleba. Dobře přitlačte, aby se chleby mírně spojily. Následně rozkvedlejte v míse vejce a mléko, osolte je, opepřete a obalte v nich chleby. Rozehřejte olej v pánvi a osmažte na něm chleby. Velmi chutné také je, když chleby osmažíte na másle. Získají si tak jemnější a lahodnější chuť. 

Servírujte například s rukolou, rajčatovým salátem nebo s čerstvými rajčaty s mozzarellou a bazalkou. To je vše. Dobrou chuť.

Foto: Shutterstock

Autor: Nikola Klementová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tein
Tein
2 let

Bylo by skvělé a víc jak vhodné, aby se ve článcích s recepty různých “pochoutek” nacházely fotky toho jak ty patlaniny opravdu vypadají, a ne sem dávat nějaké úplně jiné nic neříkající fotky z různých databází fotek.