Hrníčkový Krtkův dort na plech. Chutnější a rychlejší než kupovaný z krabice

Od chvíle, kdy se na trhu objevil Krtkův dort v krabici, uplynul už nějaký pátek. Od té doby se stal fenoménem, který milují děti i dospělí. Krásně vypadá, výborně chutná a obsahuje ovoce. Právě banán je jeho hlavní chutí, spolu se šlehačkou a kakaem tvoří dokonalou kombinaci.

A když to nebude krtina…

Jedním z hlavních znaků tohoto dortu je jeho specifický tvar, tomu vděčí za svůj název. Krtina je vytvořena vrstvením banánů, šlehačkového základu a vydlabaného korpusu. Tento tvar také způsobuje, že se do něj někteří lidé nechtějí pouštět, protože je příliš složitý. Nechce-li se vám tvořit krtinu a chcete ušetřit čas, můžete si ho připravit na plech. Neztratíte tím jeho podmanivou chuť.

Pěkně na plech

Přípravu začněte korpusem, který budete péct 35 minut na 180°C. Ideální velikost plechu je 38 x 25 cm. Je velmi důležitá, protože vám umožní udělat dostatečně silný korpus, abyste ho později mohli vydlabat. Pokud se vám nechce dort dlabat, stačí ho pouze seříznout.

Připravte si kakaové piškotové těsto

Budete potřebovat:

  • 2 šálky polohrubé mouky
  • 1 šálek moučkového cukru
  • prášek do pečiva a vanilkový cukr
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 1 šálek mléka
  • 1 šálek rostlinného oleje
  • 2 vejce

Všechny ingredienci smíchejte dohromady a nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Poté vložte do vyhřáté trouby. Po upečení nechte korpus vychladnout a vydlabejte asi 1 cm hluboko, půl centimetru od okraje.

Pokud vám připadá klasická podoba dortu příliš zdlouhavá na přípravu, zkuste ten na plech. / Foto: Shutterstock

Krémová náplň a banán

Abyste docílili pevné náplně a banánové chuti, použijte banánový pudink. Připravte ho dle návodu, přidejte 4 lžíce cukru a nechte vychladnout. Poté vyšlehejte smetanu ke šlehání spolu se ztužovačem a nastrouhejte si 100 g tmavé čokolády dle své preference. Všechny ingredience smíchejte dohromady a připravte krém. Na dno poklaďte na půlku rozkrojené 3 až 4 banány a pokryjte je směsí. Nakonec posypte vydlabaným a nadroleným pečeným kakaovým piškotem.

Foto: Shutterstock

Autor: Hedvika Hampejsová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Hana
Hana
1 rok

Ahoj,těším se, až budu dort dělat, ale jen pro upřesnění, smetana ke šlehání stačí na toto množství jedna?