Kančí gulášek, jak ho podává Zdeněk Pohlreich. Lepší jste nejedli

Když je autorem receptu Zdeněk Pohlreich, je to sázka na jistotu. Po tomto kančím guláši se bude moct utlouct celá rodina. Jak jej připravit a co k němu podávat, aby vaše chuťové buňky zažily absolutní extázi?

Poctivý kančí guláš

Pro přípravu guláše budeme potřebovat tyto suroviny.

  • kančí kýta
  • 3 cibule
  • 2 lžíce drcených rajčat
  • chléb
  • voda
  • olej
  • uzená paprika
  • sůl
  • pepř

V hrnci rozehřejeme rostlinný olej, na kterém orestujeme nakrájenou cibuli. Zalijeme trochou vody. Jakmile se voda odpaří, přisypeme trošku uzené papriky, zamícháme a zase podlijeme vodou. Poté přidáme drcená rajčata. Až se směs začne vařit, vložíme do hrnce nakrájené maso, opepříme a osolíme. Necháme rychle zavařit, poté plamen stáhneme, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Těsně před koncem pak guláš zahustíme nalámaným chlebem, ještě krátce povaříme a můžeme servírovat.

A s čím známý šéfkuchař radí guláš podávat? Jedině se špekovým knedlíkem! Jak na něj? Čtěte dál.

Foto: Shutterstock

Špekové knedlíky

Na špekové knedlíky si nachystejte následující.

  • špek
  • 3 vejce
  • houska
  • mléko
  • mouka
  • petržel
  • sůl
  • pepř

Špek nakrájíme na kostky a orestujeme. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Do rozmíchaných žloutků nalijeme trochu mléka a přisypeme nakrájenou housku. Směs osolíme, opepříme a promícháme. Poté přidáme opečený špek, zaprášíme moukou a postupně vmícháme vyšlehaný sníh. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku. Namočenýma rukama tvarujeme knedlíky, které ve vroucí vodě vaříme 8-10 minut.

Užijte si jídlo, které je nejen výživné, ale také skvěle chutná!

Foto: Shutterstock

Autor: Hana Bordovská

Redaktorka serveru AAzdravi.cz

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments