Luxusní pudinkový zákusek bez pečení s Pribináčkem

Nepečené dezerty mají své příznivce v široké veřejnosti. Jejich nespornou výhodou je skutečnost, že je snadno připravíte kdekoliv s několika málo surovinami. Jsou velmi rychlé a také velice chutné. Na výběr máte z velkého množství a druhů. Zkuste si s námi připravit luxusní dezert s pudinkem a domácím Pribináčkem.

Domácí Pribináček, není nic jednoduššího

Chcete-li se vrhnout do delší ale ne příliš složité přípravy, nebojte si doma „uvařit“ smetanovo-tvarohový dezert.  Potěší vás nejen jeho chuť, ale i výsledná cena, jejíž výše u kupované verze často překvapí. Stačí vám pouze tři ingredience. Výsledný dezert využijete nejen na přípravu nepečeného zákusku, ale pochutnáte si i na něm samotném.

  • 300 g smetany ke šlehání
  • 100 g tučného měkkého tvarohu
  • 2 sáčky vanilkového cukru (nebo nahraďte 6 lžícemi cukru krystal a špetkou sušené vanilky)

Vyšlehejte šlehačku. Jakmile smícháte ve větší misce tvaroh a cukr s vanilkou, přidejte ji. Uskladněte v uzavíratelných skleničkách

Snadný korpus

Korpus na dort nebyl nikdy snazší. K jeho přípravě vám postačí jedno balení Bebe sušenek. Doporučujeme kakaové, díky nim získá zákusek dvoubarevnou strukturu, kterou ostatní ingredience perfektně doplní. Pokud ale preferujete chuť karamelu, použijte na korpus sušenky Speculatius. Jsou více kořeněné a krásně voní.

Foto: Shutterstock

Pevný základ

Základ bude tvořit balení sušenek, pudinková vrstva a domácí Pribináček.

  • 2 balíčky kakaových Bebe sušenek nebo Speculatius
  • 650 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinkové prášky
  • 1 velký Pribináček
  • 2 vanilkové cukry (nebo cukr smíchaný se sušenou vanilkou)

Na dno pekáčku nasypte polovinu rozdrcených sušenek. Dle návodu na sáčku připravte dva pudinky a ještě teplé je smíchejte s Pribináčkem. Navrstvěte na sušenky a posypte zbytkem sušenek.

Sametová vrstva

Na druhou vrstvu si připravte balení smetany ke šlehání, ztužovač do šlehačky, případně trochu moučkového cukru, který ale není nutný. Vyšlehejte šlehačku a poklaďte ji na druhou sušenkovou vrstvu. Jako finální tečku nastrouhejte najemno hořkou čokoládu. Celý dezert vložte ideálně přes noc do chladničky. Všechny vrstvy ztuhnou a budete podávat dokonalý zákusek.

Foto: Shutterstock

Autor: Hedvika Hampejsová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments