Mletý bůček v alobalu podle Bolka Polívky. Takto ho dělá nejlepším kamarádům

Vepřový bok neboli bůček, patří mezi oblíbené druhy masa. Většinou ho připravujeme na jeden způsob, kterým nás těšily už i naše babičky. A tím způsobem je bůček pečený vcelku s kůží, posypaný kmínem a pořádně osolený. Takto si na něm pochutnává většina z nás. Lze jej ale upravit i jinak. Už jste si někdy dopřáli bůček v mleté formě? Že ne? Potom tedy zkuste ten, který připravuje Bolek Polívka – budete se olizovat až za ušima. 

Úprava masa v prvním kroku

Oblíbený bůček, který se pyšní popularitou nejen u nás, ale také v asijské kuchyni, je připravován na mnoho způsobů. U nás tedy většinou vcelku a ve Vietnamu, Asii a tak dále, se připravuje nakrájený na malé kousky, kdy se nechá vyškvařit a přidá se společně se zeleninou k rýžovým nudlím. My jej ale nyní rozemeleme obdobně, jako maso na sekanou.

V přípravě receptu není potřeba hledat nějaké složitosti a výsledek stejně bude fascinující. Ze všeho nejdříve si pomelte 400 gramů bůčku, 150 gramů uzeniny (doporučujeme kvalitní točený salám), 4 papriky – nejlépe zelené,70 gramů cibule a dvě střední rajčata nebo čtyři malá rajčata. 

Mletou směs osolte, ale nezapomeňte, že v ní máte slanou uzeninu. Následně opepřete a přidejte jednu lžičku drceného kmínu. Maso a další suroviny promíchejte, odložte do folie a dejte jej na jednu hodinu do lednice odpočívat.

Foto: Shutterstock

Závěrečná příprava

Když masová směs v lednici odpočívá, připravte si ještě poslední suroviny. Těmi jsou 120 mililitrů mléka, v němž rozmícháte 2 vejce, 50 gramů škrobové moučky a tři lžíce hořčice. Vše promíchejte a tekutinu vylijte do masa. Společně vše zpracujte a maso zformujte do válečku, který obalíte do alobalu. Utěsněte a vložte do pekáčku, do kterého nalijete trochu vody. Pečeme při 210 °C, přibližně 40 minut. Po uplynulé době troubu vypněte a maso v ní ponechte ještě dalších deset minut. 

Jakmile maso vytáhnete, dejte ho na oválný talíř, posypte jej petrželkou a podávejte. Výborné je s čerstvým chlebem, kaší, klidně i s hranolky nebo jen tak se zeleninovým salátem. Záleží jen na vás čemu dáte přednost.

Foto: Shutterstock

Autor: Nikola Klementová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments