Nejlevnější a nejchutnější česneková pomazánka. Hotovo je za pět minut a má skvělé účinky

Česneková pomazánka patří ke stálicím v českých kuchyních. Nepřestává být oblíbená a snad v každé rodině je na ni nějaký recept. My vám dnes představíme velmi jednoduchý recept, kdy si tuhle pomazánku stihnete připravit do pár minut.

Česneková pomazánka – skvělá svačina i pohoštění

S česnekovou pomazánkou v podstatě nemůžete nikdy nic zkazit. Je ideální na chleba, když potřebujete rychlou svačinu nebo třeba s variací dalších pomazánek k večeři na rozpečené bagetě.

Nic nezkazíte ani pokud ji namažete na chlebíčky pro návštěvu.

Česnek je důležitá surovina pro budování naší imunity, a tak si s ním můžeme vylepšit jídelníček v sychravých podzimních dnech.

Pozor jen na to, abychom ho neservírovali někomu, komu způsobuje zažívací problémy, alergie na česnek se vyskytuje stále častěji.

Jak si přichystat rychlou česnekovou pomazánku?

Vezměte kvalitní bílý jogurt a přidejte do něj lžíci či dvě majonézy. Následně do toho na jemném struhadle nastrouhejte česnek a přidejte hrst nastrouhaného sýru. Sýr můžete částečně nastrouhat nahrubo a zbytek na jemno, příjemně pomazánku dochutí a zároveň vytvoří zajímavou strukturu pomazánky. Je jedno jaký sýr zvolíte – do pomazánky můžete klidně nastrouhat zbytky eidamu z lednice nebo si ji vylepšit nějakým dražším a kvalitnějším sýrem.

Takhle bude pomazánka ideální, případně ji ještě dochuťte trochou soli nebo pepře. Jestli si ji chcete ještě vylepšit, přidejte třeba sladkou (nebo klidně i pálivou) papriku či jemně nasekanou jarní cibulku.

Pomazánka rozhodně stojí za to, abyste ji dali vychladit.

Foto: Shutterstock

Čím si česnekovou pomazánku vylepšit?

Zkuste si třeba česnekovou pomazánku namazat na tousty a dát zapéct – obzvlášť pokud jste do ní přidali sýr, bude celá svačinka ještě lepší.

Běžně se k jednohubkám s česnekovou pomazánkou přidávají ořechy, především vlašské, ale vyzkoušejte také přidat ovoce – například kostičky jablek nebo půlku kuličky hroznového vína. Česneková pomazánka díky tomu získá svěžejší chuť.

Foto: Shutterstock

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments