Vyšlehat šlehačku nemusí být tak těžké, jak se zdá. Rozhodně je lepší si ji připravit doma než upřednostnit umělé šlehačky z běžných obchodů. Jak to udělat, aby se doopravdy povedla a navíc, aby hned nespadla a vydržela aspoň 12 hodin?
Šlehačka, která vydrží hodiny
Pokud chcete, aby vám šlehačka nějakou dobu vydržela, tak místo krupicového cukru použijte moučkový. Můžete přidat i kukuřičný škrob, díky kterému bude držet lepší tvar. Nápomocný může být i řecký jogurt – nejprve ji vyšlehejte jako obvykle, a nakonec přimíchejte řecký jogurt. V tomto případě ale může být pro někoho nevýhodou, že jogurt šlehačce mírně změní chuť.
Aby vydržela do druhého dne
Pro bohatou chuť a výdrž šlehačky vyzkoušejte i následující tip. Před šleháním přidejte do smetany odtučněné sušené mléko a spolu sním trochu moučkového cukru. Šlehačka získá plnou mléčnou chuť. Dalším stabilizátorem jsou marshmallows. Ne jeden kelímek rozpusťte v mikrovlnce jednu lžíci marshmallows, a před šleháním do smetany ke šlehání vmíchejte. Ještě déle vám pak šlehačka vydrží, pokud do ní přidáte lžíci pudinkového prášku, nebo půl lžičky rozpuštěné želatiny.
![](https://www.aazdravi.cz/wp-content/uploads/2022/08/slehacka.jpg)
Další tipy pro dokonalou šlehačku
Vždy vybírejte šlehačku ke šlehání, která má nejméně 33 % tuku. Čím více, tím lépe. Nepoužívejte smetanu, která má pokojovou teplotu – nejlépe se pracuje s tou z lednice. Začněte šlehat na nižší stupeň a postupně přidávejte na obrátkách. Pozor, i šlehání se dá přehnat, zvlášť, pokud šlehačku připravujete v robotu. Ohlídejte si, aby výslednou hmotou byla šlehačka a ne máslo.
Připravte si pařížskou šlehačku
To nejlepší nakonec. Víte, jak si připravit chutnou pařížskou šlehačku? Smíchejte 250 ml smetany ke šlehání a 70 g kvalitní hořké čokolády, kterou předtím nakrájíte na kousky. Rozpusťte za stálého míchání ve vodní lázni a počkejte, až směs vychladne. Směs zakrytou fólií dejte odstát na 24 hodin do ledničky. Po vychlazení při nižších otáčkách vyšleháte, a máte hotovo.
Foto: Shutterstock