Párky smažím zásadně v toustovém chlebu. Tuhle rychlou večeři mi všichni závidí

Nemáte čas na zdlouhavou přípravu jídla, nebo vás čeká návštěva a vy jí chcete připravit speciální jednohubky. Recept na párky v toustovém chlebu vás nezruinuje a ještě díky němu zazáříte. Jestli stále ještě pochybujete, jen ho vyzkoušejte a uvidíte.

Párek a jeho varianty

Párek je od nepaměti jedním z nejoblíbenějších pokrmů. Pamatujeme si ho z dětství a i v současné době, která je poznamenaná existencí fast foodů, má své čestné místo. Nejčastěji si ho spojíme v kombinaci s rohlíkem, kečupem nebo hořčicí. Někteří z nás kečup i hořčici kombinují. V zahraničí je často doplněn i o kyselé zelí. Skvělý ale může být i v jiných variantách, kterými hrdě pohostíte jakoukoli návštěvu.

Kukuřičné těstíčko

Už jste někdy slyšely o americkém corn dogu? Jedná se o párek obalený v kukuřičném těstíčku, který můžete, pro větší efekt, napíchnout na špejli. Ideální jsou k němu mini párečky. Na těsto si připravte 50 gramů kukuřičné strouhanky, 70 gramů hladké mouky, lžíci cukru krupice, 2 kávové lžičky kypřícího prášku, vejce, špetku soli a 200 ml mléka. Vše smíchejte. Páreček obalte v toustovém sýru a ponořte do směsi. Nakonec usmažte dozlatova a před podáváním napíchněte na špejli. Servírujte s kečupem a hořčicí.

Neuvěřitelný toust

Že používáte tento druh pečiva pouze na přípravu toustů? Nenechte se omezovat. Má totiž velmi široké využití. Jedním z nich je jejich schopnost vytvořit dokonalý obal. Můžete použít mini párečky, které obalem zcela zakryjete, nebo běžné párky, které budou vykukovat po stranách.

Chléb zbavte kůrky a rozválejte ho válečkem, potřete ho kečupem a hořčicí a navrch položte plátek sýra, který se dobře rozpouští. Hodí se buď toustový sýr, nebo čedar. Takto připravený toust poslouží jako obal, do kterého párek zatočíte. Namočte ho v rozšlehaném vejci s trochou mléka a smažte na pánvi. Výsledek bude famózní. Je-li vaším cílem jednohubka, po usmažení rozdělte váš výtvor na menší části.

Foto: Shutterstock

Co se zbylým chlebem?

Pokud vám trochu chleba zbylo a nepatří zrovna mezi vaše oblíbené, můžete ho použít k výtečné snídani. Udělejte si french toast. Na tento jednoduchý recept budete potřebovat toustový chléb, vejce, trochu mléka, máslo, cukr a skořici. V misce rozšlehejte vejce, trochu mléka, skořici a cukr. Množství přizpůsobte dle vaší chuti. V této směsi obalte plátky chleba a smažte na másle. Vznikne vám opravdu chutná varianta snídaně. Kůrka by neměla být připálená, jen lehce nahnědlá. Dozdobit můžete oblíbeným ovocem, pocukrovat, zaprášit skořicí nebo zalít javorovým sirupem.

Foto: Shutterstock

Autor: Hedvika Hampejsová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments