Výborný knedlík z mikrovlnky. Hotový je za 10 minut a s originálním si ho spletl i šéfkuchař

Knedlík bývá považován za přílohu, která je velmi náročná na přípravu. Jsou kuchařky, které mají svůj oblíbený recept, často předávaný z generace na generaci, a nedají na něj dopustit. Na druhé straně jsou ženy, pro které je příprava domácích knedlíků velmi složitá a upřednostní jiné přílohy, případně si knedlík koupí. Nicméně ho můžete připravit i tak, aby se zaručeně povedl a jeho příprava nesebrala hodiny času.

Co budete potřebovat?

Suroviny na přípravu rychlého knedlíku se příliš neliší od surovin na klasický knedlík. Budete potřebovat:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 rohlíky nebo housky
  • 1 hrnek polotučného mléka
  • 2 vejce
  • 4 lžíce oleje
  • ½ prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • Snítku petrželky

Jak na to?

Pečivo nakrájejte na kostičky. Přisypte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte petrželku. Nakonec do sypkých surovin vmíchejte vajíčka a mléko. Vše důkladně promíchejte. Do knedlíku si můžete přidat i něco navíc, například sýr nebo opečenou slaninu.

Připravte si 4 hrnečky o objemu 250 ml, a každý z nich vytřete olejem. Těsto do hrnečků rovnoměrně rozdělte. Vložte je do mikrovlnné trouby, kterou nastavíte na 700 W na 6 minut. Špejlí vyzkoušejte, zda je těsto hotové – pokud ano, můžete podávat.

Foto: Shutterstock

Každému nesedne chuť prášku do pečiva

I tento recept má své ale. Máte bleskově a bezpracně uvařený knedlík, ale pokud máte citlivější chutě, prášek do pečiva v knedlíku rozpoznáte. Další nevýhodou je to, že nechutná moc dobře ohřátý. Je určený k okamžité spotřebě.

A chuť prášku do pečiva se dá vyřešit tak, že si na začátku oddělíte žloutky a bílky, a z bílků vyšleháte tuhý sníh. Když ho vmícháte do těsta, nebudete prášek do pečiva potřebovat a chuť bude o něco lepší – jen je to o jeden krok pracnější varianta.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments