Žlutý meloun není jen sladký antioxidant. Poslouží i při redukční dietě

V letních a především v horkých dnech poskytne perfektní osvěžení. Nabízí mnohostranné využití. Pochutnejte si na šťavnatém a sladkém žlutém melounu, který má příznivé účinky na lidský organismus a je vhodný i pro ty, kdo se snaží zhubnout.

Existuje a na trhu je k dostání hned několik různých odrůd melounů, byť nejznámějším je klasický vodní meloun, tak čím dál častěji se lze setkat se žlutým melounem. I když se řadí mezi tzv. cukrové odrůdy, tak má velmi příjemnou a sladkou chuť, přesto je vhodný pro ty, kdo jsou na redukční dietě. Žlutý meloun podporuje hubnutí.

A jelikož melouny jsou známé tím, že obsahují značné množství vody, která tvoří až devadesát procent, žlutý meloun nevyjímaje, udržuje tak lidské tělo hydratované.

Co vše obsahuje žlutý meloun?

Kromě již zmíněné vody, tento druh melounu obsahuje bílkoviny, sacharidy, vlákninu, mastné nenasycené kyseliny omega 3 a omega 6, betakaroten, selen, vitamíny řady B, C, E, K, provitamín A, vápník, fosfor, zinek, železo, mangan, hořčík, fluorid, draslík, kyselinu listovou, lutein.

Žlutý meloun coby pomocník při hubnutí

Jednak je meloun nízkokalorický a především díky tomu, že obsahuje vlákninu, má tak lepší vliv na regulaci trávení a zároveň i zasytí na delší dobu. Je tak vhodný nejen jako svačina, ale také ho lze přidat do ovocného salátu či z něj udělat v létě studenou polévku apod.

Prospěšné účinky

Žlutý meloun celkově podporuje imunitní systém, snižuje vysoký krevní tlak i cholesterol v krvi, podporuje dobrý zrak, působí detoxikačně, udržuje cévy pevné a zdravé, podílí se na lepším spánku, ocenitelný je v rámci urychlení metabolismu, působí jako prevence proti kardiovaskulárním chorobám, udržuje pevnou a zdravou pokožku.

Jelikož má antiseptické účinky, eliminuje potenciální záněty v těle, je vhodný i pro ženy trpící silnou a bolestivou menstruací. Napomáhá k lepší koncentraci. Konzumací melounu dochází k obohacení krve minerálními solemi a vitamíny, což má velmi příznivý vliv na ledviny. Pokud si budete dopřávat tuto lahodnou pochutinu, zabráníte takto k tvorbě žlučových kamenů a především dojde k usnadnění vylučování kyselých solí z organismu.

Autor: Kateřina Lulková

Externí autorka magazínu AAzdraví.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments