Rychlá obrana proti nebezpečné trombóze. Prostředky na ředění krve najdete v každé kuchyni

Nezáleží na věku ani pohlaví, jelikož trombóza může potkat každého bez rozdílu. Jedná se o srážlivost krve, což následně ohrožuje celé tělo a veškeré orgány.

Narůstá totiž možnost nejen otoků nebo křečových žil, ale také nebezpečné mrtvice. Právě z toho důvodu někteří pacienti užívají léky na ředění krve. Existují však i domácí prostředky, kterými si můžete snadno pomoci. 

Skořice

Levným a spolehlivým pomocníkem je pro ředění krve například silně aromatická skořice. Omezuje také látky, které v krvi mají schopnost vytvářet poruchy v mozku. Své tělo tak udržíte zdravé a plné síly.

Výhodou tohoto koření je skutečnost, že jej můžete nasypat do sladkých i slaných pokrmů a ještě tím tak vylepšit svá běžná jídla. Zkuste jí nasypat do ranní ovesné kaše, do orientálního hlavního chodu nebo využít při grilování se sladkou omáčkou. 

Česnek

Domácnost, která nemá česnek, o hodně přichází. Tato potravina je téměř všestranná a nabízí řešení pro spoustu zdravotních obtíží. I když je jeho konzumace lehce komplikovaná z důvodu jeho aroma, vynahrazuje česnek své nedostatky silnou léčivou silou. 

Zvyšuje hladinu dobrého cholesterolu, zbavuje tělo toxinů a nežádoucích látek. Díky němu budete mít nejen zdravou krev, ale i celé tělo. 

Zázračná bylina

Minerály jsou v krvi jednou z nejdůležitějších látek. K jejich udržení napomáhá rostlina, která by neměla chybět v žádné kuchyni. Kotvičník zemní je ideální v sušené podobě, kdy se podává zalitý horkou vodou jako čaj.

Při pravidelném užívání dokáže krev vyčistit, zmírnit srážlivost, a nakonec také povzbudit sexuální touhy, což můžete brát jako příjemný vedlejší účinek. 

Pro milovníky voňavých čajů 

Jestliže vám vyhovuje spíše léčba založená na častém pití čaje, můžete vyzkoušet také přesličku. Jedná se o bylinu, která pečuje o krevní oběh a pečuje o zdravé složení krve. 

Foto: Freepik

Autor: Tereza Hotovcová

Zdravý životní styl a objevování nových receptů je něco, co ji vždy naplňovalo, a proto se zde s vámi dělí o své poznatky.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
6 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Olinka
Olinka
22 dní

Skořice se nemá jíst každý den, je pak nebezpečná.

Dana
Dana
22 dní
Reply to  Olinka

V čem je nebezpečná? Já si ji dopřávám každý den.

Dana
Dana
20 dní
Reply to  Dana

Četla jsem, že zanáší játra, ta ,, obyčejná skořice.,,
Ta zdravá je ta kvalitní, cejlonská.

milan
milan
22 dní
Reply to  Olinka

I každodenní chlastání je nebezpečné; shrňme to: všeho moc škodí.

Michal
Michal
19 dní
Reply to  milan

To jsou kecy abstinenta,Jack Daniels ještě nikoho nezabil! Dám láhev denně,krabičku Davidoff a jsem zdravější,než nějaký bio-pošuk !!!!!

carlos
carlos
18 dní
Reply to  Olinka

Již pár roků beru denně jednu lžičku skořice(někdy i cejlonské) spolu s lžící kokosového oleje a lžičkou medu. Moje kardioložka si nemůže vynachválit jak stabilní mám hodnoty laboratorního vyšetření. Nejhorší na celé věci je skutečnost, že co “odborník”, to jiný názor.To je stejné i u současného názoru na pandemii. Člověk musí i v této situaci používat “selský rozum” a nepodléhat hysterii. Vůbec není od věci aplikovat staré osvědčené metody. Protože tento virus má ochranný obal z tukové vrstvy, lze ho zničit tím, že tento obal narušíme teplotou vyšší, jako 60°C. To znamená, že použijeme osvědčenou metodu našich babiček a uvaříme… Číst vice »