Svačina, která posílí imunitu a tělo v chladném podzimu

avokádo

Větrné a deštivé počasí se zábleskem chladného rána přichází, a proto je nutné se držet v teple a obohacovat své tělo o prospěšné látky. S podzimem mimo pouštění draka a sbírání barevného listí, přibývá také nachlazení, které se na nás řítí, jako lavina. S dodržováním správného jídelníčku budete před nemocí o krok napřed a ochrání vás samotné tělo.

Dýňová polévka

  • dýně
  • máslo
  • cibule
  • smetana
  • pepř
  • sůl

Za málo peněz hodně muziky. Ingredience pro tvorbu této lahodné polévky budete mít nakoupené ve chvilce a krátký čas strávíte i její přípravou.

Na másle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte kostky dýně. Suroviny nechte na mírném plameni opéct, a poté zalijte vodou. Po přibližně dvaceti minutách překontrolujte, zda-li je zelenina dostatečně měkká a případně rozmixujte pomocí ponorného mixéru. Do směsi vlijte smetanu a zamíchejte. Poté už postačí jen osolit a opepřit dle chuti. Jestliže si přejete i náležitou prezentaci př servírování, ozdobte polévku kysanou smetanou a dýňovými nebo chia semínky.

Avokádové guacamole

  • avokádo
  • rajče
  • cibule
  • chilli paprička (jen pro milovníky ostrých chutí)
  • česnek
  • sůl
  • koriandr
  • citron nebo limeta

Mexická pochoutka ve které se skrývá mnoho vitamínů a prospěšných olejů.

Avokádo nařízněte napůl a oddělte. Z půlky vyjměte pecku a dužinu vydlabejte do misky. Pokud se vám zdá množství avokáda příliš velké, lze jeho zbytek využít jako hydratační pleťovou masku. Směs v míse rozmačkejte pomocí vidličky, a poté přidávejte na malé kousky pokrájenou cibuli, rajčata, nastrouhaný česnek, drcenou chilli papričku a na úplný konec koření a sůl. Vše důkladně promíchejte a podávejte s pečivem nebo kukuřičnými lupínky. Při servírování nezapomeňte směs pokapat citronem, aby nezhnědla.

Rychlé, pečené dobroty

Pokud si chcete zalézt do peřin s knížkou nebo časopisem a při tom si dávat zdravé lupínky, zkuste experimentovat. Nakrájet lze také batáty, mrkev a upéct v troubě dozlatova.

Mohlo by vás zajímat

Autor: Tereza Hotovcová

Narodila se v devadesátých letech do světa veřejného internetu, prostřednictvím něhož se stala redaktorkou a s pomocí střední školy také grafickou designérkou. Nyní je studentkou UK, kde se věnuje historii, umění a náboženství. Zdravý životní styl a objevování nových receptů je něco, co ji vždy naplňovalo, a proto se zde s vámi dělí o své poznatky.

Komentujte

avatar
  Odebírat  
Upozornit na