Úžasně chutné, jednoduché a zdravé. To jsou špaldové čoko palačinky s horkými malinami

Za okny začíná být lezavo a chuť na dobrý teplý dezert stoupá. Jenže v mysli zlobí pochybnost, která radí nehřešit něčím nezdravým. Toto dilema překvapivě má své řešení. Jsou jím špaldovo-čokoládové palačinky s ricottou a horkými malinami. Jednou ochutnáte a nebudete chtít přestat.

Co budete potřebovat?

Na palačinky

  • 600 ml mléka
  • 250 hladké špaldové mouky
  • 3 polévková lžíce kakaa
  • 2 vejce
  • trochu soli

Na náplň

  • 150 g nízkotučné ricotty
  • 200 g jemného tvarohu
  • 2 polévková lžíce medu / javorového sirupu
  • 2 polévková lžíce strouhaného kokosu
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 250 gramů mražených malin

Postup přípravy

V misce zmíchejte špaldovou mouku s kakaem a trochou soli. Pak přidejte zbytek surovin na palčinky a těsto pořádně promíchejte, nejlépe pomocí metličky. Pokud je příliš řídké, přidejte trochu mouky. Pokud je naopak příliš husté, přilijte trochu mléka nebo vody.

Hotové těsto postupně dávkujte na rozehřátou pánev s nepřilnavým povrchem. Není od věci ji zlehka potřít olejem. Palačinky opékejte z obou stran do zlatova.

Mezitím si v misce smíchejte všechny suroviny na náplň (kromě malin). Vzniklým krémem potřete palačinky a naservírujte na talíř. Rozehřejte maliny a polijte jimi připravené palačinky.

Dobrou chuť!

Autor: Lucie Proutková

V mládí jsem často trpěla zdravotními problémy. Lékaři mi moc kloudného neporadili, ale zato předepisovalo jeden lék za druhým. Nakonec jsem se rozhodla poradit si sama zdravějším životním stylem. A ono to vyšlo - tak ráda poradím druhým.