Lahůdkové droždí je skvělou ingrediencí pro vaše zdraví. Jak ho vhodně užívat?

Lahůdkové droždí je skvělým pomocníkem v kuchyni, superpotravinou, která doplní potřebné látky v těle, ale také lahodným doplňkem mnoha jídel. Zkuste ho používat denně při přípravě snídaně, oběda nebo večeře. Sami uvidíte, jak se vaše zdraví začne zlepšovat. Mimo to se naučíte ve své kuchyni používat také jednu z velmi zdravých ingrediencí.

Jaké ukrývá prospěšné látky?

V první řadě je třeba zmínit bohaté zastoupení vitaminů skupiny B, které udrží vaše srdce zdravé, zmírní stres, nervové obtíže a také se podílejí na tom, aby kůže vypadala zdravě. Zapomenout tak můžete na akné, ekzémy a další kožní choroby. Droždí také nabízí spoustu minerálů, díky kterým doplníte zdravou denní dávku, kterou je velmi těžké doplnit jen za pomoci běžných potravin. Bílkoviny obsažené v této potravině jsou skvělým alternativním zdrojem například pro vegetariány nebo vegany.

Lahodná a zdravá snídaně

Rozpečte vaše oblíbené pečivo v troubě, aby bylo křupavé. Poté ho potřete máslem, posypte ořechy a na závěr přidejte lahůdkové droždí. Droždí svou chutí připomíná výrazné aroma sýru a skvěle doplní chuť ořechů. Nezapomeňte na talíř nakrájet také například avokádo.

Pomazánky plné vitaminů B

Jestli vás v nočních můrách straší drožďová pomazánka ze školky nebo později ze školní jídelny, nemějte obavy. Díky tomu, že lahůdkové droždí nabízí jinou chuť, než jeho běžná varianta, můžete si konečně na této pomazánce také pochutnat. Na troše másla osmažte kousky cibule, poté přidejte lahůdkové droždí a ještě chvíli smažte. Nakonec vyjměte, nechte vychladnout, a poté přidejte zbytek másla. Do celé směsi zamíchejte vejce, okurky, sůl dle chuti a nechte vychladnout v lednici. Nakonec podávejte s opečeným toastem.

Pokud vás příliš neláká chuť droždí

Jestliže chcete přijmout vitamin B, ale rádi se vzdáte chuti lahůdkového droždí, můžete jej nasypat například do krémové polévky. V dýňové, hráškové, mrkvové nebo rajčatové polévce se výrazné aroma ztratí a zanechá jen příjemně slanou chuť.

Autor: Tereza Málková

Zdravý životní styl a objevování nových receptů je něco, co ji vždy naplňovalo, a proto se zde s vámi dělí o své poznatky.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
22 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments